Sociální sítě
Nahoru

Světový pohár FIS Masters Cup zavítá i letos do Pece pod Sněžkou

I letos hostí město Pec pod Sněžkou závod světového poháru ve sjezdovém lyžování FIS Masters Cup 2015. Aktuální sněhové podmínky jsou vynikající a vše nasvědčuje tomu, že takové budou i začátkem března, kdy se zde pojede již 11. ročník tohoto divácky atraktivního lyžařského klání. V sobotu 7.3. je na programu slalom a v neděli 8.3. následuje obří slalom. Oba závody se jedou na sjezdovce Javor, která je díky místnímu SkiResortu vždy ve skvělé kondici. Vedle města Pec pod Sněžkou a SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC je tradičním partnerem této akce i známý hotel Horizont. Historie konání FIS Masters Cup v Peci sahá až do roku 2008. Závodů se účastní muži i ženy ve věku od 30 let ve věkových kategoriích odstupňovaných po 5 letech. V letošním ročníku se očekává účast minimálně 200 závodníků z více než 17 zemí světa včetně silného domácího zastoupení. Na seznamu najdeme i závodníky z exotických zemí, jako je Chile, Austrálie nebo Kazachstán. Přijedou i Američané, ale hlavně Evropané, a to včetně Řeků, kteří zde měli v loňském roce premiéru. Dorazit by mohl i Peter Schröcksnadel, prezident Rakouské lyžařské asociace, dále Stafano Arnhold, nový předseda Sub Committe FIS Masters či Rolando Galli, hlavní organizátor Mistrovství světa Masters v Abetone v Itálii 2015. A v roli nejvýše postaveného rozhodčího se představí jedna z legend českého lyžování. Po Miloslavu Sochorovi bude letos funkci technického delegáta FIS zastávat Bohumír Zeman, vítěz prestižního závodu v kombinaci v Kitzbühlu v roce 1981.

Hlavním zázemím pro závodníky i organizátory bude letos opět hotel Horizont. V sobotu večer, 7.3. 2015, zde pak proběhne slavnostní vyhlášení výsledků slalomu a společenská party. „V hotelu Horizont máme vše co potřebujeme pod jednou střechou, dostatečnou ubytovací kapacitu, kvalitní gastronomii i moderní sport a wellness centrum. Oceňujeme však hlavně tradičně vstřícný přístup managementu i zaměstnanců hotelu,“ říká Iva Kárníková, předsedkyně organizačního výboru FIS Masters Cupu.

Vrcholnou soutěží Masters je WCM – World Criterium Masters neboli mistrovství světa v Masters. Pro rok 2016 je tento velký lyžařský svátek naplánován do Špindlerova Mlýna s účastí až 500 závodníků. Letošní FIS Masters Cup v Peci tak mohou závodníci a zejména ti, kteří v Česku ještě nesoutěžili, pojmout jako zkoušku před nadcházejícím Mistrovství světa v Masters ve Špindlu.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.