Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend představuje novinky jarní edice

Dějištěm letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu se stane historicky cenná budova bývalé Živnostenské banky a budoucího ZIBA Muzea moderního skla, které se otevře v roce 2016 v ulici Na Příkopě. Pomyslný Fashion Temple se tak z Právnické fakulty přenese do dalších unikátních prostor, které umožní obměnu scénografie a poskytnou nové možnosti pro doprovodné akce.

Vůbec první jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu, která se uskuteční již ve dnech 21. a 22. března, premiérově odhalí kolekce podzim/zima 2015 předních českých a slovenských návrhářů, od začínajících mladých tvůrců až po opravdové hvězdy české módní scény. Šest komponovaných přehlídek v rámci dvou dnů bude patřit téměř dvacítce českých a slovenských tvůrců a značek. Potvrzenými účastníky jarní edice jsou: módní značka Chatty, Petra Balvínová, Pavel Berky, Pavel Brejcha, Mirka Horká, Michael Kováčik, Zuzana Kubíčková, tvůrčí trio LaFormela, Lukáš Macháček, Ivana Mentlová, Klára Nademlýnská, Denisa Nová, Odivi, Daniela Pešková, Jakub Polanka, Petra Ptáčková, Vladimír Staněk, Martina Špetlová a módní značka Pietro Filipi s kolekcí Silverline by Ivana Mentlová. Významnou poctou jarnímu módnímu víkendu je účast dvou klíčových světových médií pro oblast módy – módního webu Style.com a online magazínu Nowfashion. Nowfashion, který exkluzivně živě publikuje přehlídkové fotky a videa z týdnů módy v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži, bude v březnu přenášet také pražské přehlídky. Jeden z nejsledovanějších webů o módě Style.com z pražské akce hodlá uveřejnit street-stylovou fotoreportáž.

Další podrobnosti a úplný program MBPFW F/W 2015 bude uveřejněn v nadcházejících týdnech. Vstupenky v podobě VIP pasů umožňujících účast na všech přehlídkách a oficiálních doprovodných akcích jsou v prodeji na info@mbpfw.com.

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend vyhlašuje pro rok 2015 novou soutěž pro studenty oděvního návrhářství – Mercedes-Benz Talent. Ta rozšiřuje záběr loňského workshopu Red Cut na všechny vysoké školy oděvního designu v České republice a současně upravuje pravidla. Studenti pěti vysokých škol se do letošní soutěže nepřihlašují sami. Po celou dobu letního semestru 2015 budou pod drobnohledem pedagogů UMPRUM, Liběny Rochové a Pavla Ivančice, vedoucích osobností nové soutěže. Na konci června budou vyhlášeni tři finalisté, kteří během týdenního workshopu na konci letních prázdnin vytvoří soutěžní model na dané téma. Finálové modely budou předvedeny v rámci zářijového fashion weekendu a absolutní vítěz získá možnost přehlídky na následující edici MBPFW. „Jedná se o vůbec první soutěž, která zahrnuje všechny vysoké školy oděvního designu u nás, a je tak historicky významnou přehlídkou nejtalentovanějších vysokoškoláků v oboru,“ přibližuje význam soutěže Liběna Rochová.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.