Sociální sítě
Nahoru

Proměny v George Prime Steak jsou jedinečným zážitkem

George Prime Steak přidal další trumfy do své nabídky – tajemně lákavý interiér navržený respektovanou kanadskou designérkou a novinky v jídelním lístku. Proměna prostoru z hravé žluté ve vlídnou hnědozlatou je dokonalá. Podobně je na tom i menu, obohacené o nová jídla s promyšleným spojením nevšedních chutí. Jedinečný restaurant George Prime Steak si vzal za cíl nabízet steaky nejlepší světové kvality v srdci starobylé Prahy. Majitel restaurace, švýcarský šéfkuchař a podnikatel George Betak, ale nenechává nic náhodě. Ve světě má několik restaurací a ví čím zaujmout své hosty. Kromě vynikající nabídky jídel a nápojů se snaží vytvořit co nejpříjemnější atmosféru. V jeho kanadském podniku si tak mohli návštěvníci poslechnout i proslulého Michaela Bublého. Velký důraz klade George Betak také na podobu interiéru svých restaurací, v jejichž designu zanechávají otisk nejrůznější světoví návrháři. Po více jak ročním provozu se tak i vnitřní prostory Betakova pražského steakového království dočkaly proměny designu. Inspirací nového vzhledu restaurace byla podoba tradičních „steakhousů“ v New Yorku s tmavým dřevěným obložením a velmi konzervativním vybavením. George Betak chtěl jejich atmosféru přenést do Prahy, zároveň měl ale jasnou představu, čím by měla být v jeho pražském podniku osobitá. Přál si ji odlehčit a zmodernizovat. S tímto zadáním se obrátil na Kanaďanku Alison McNeil, bývalou designérku známého amerického studia Yabu Pushelberg, která interiér George Prime Steak kreativně zformovala do nové podoby. Oslnivě žlutá a prosvětlené místnosti s krémově smetanovými a šedými křesly odešly do říše čerstvých vzpomínek a z inspirativních návrhů šikovné kanadské designérky se zrodila hnědošedá vznosná síň prodchnutá očekáváním, co zvláštního a neobvyklého se přihodí. Je to však atmosféra poklidného tušení, neboť tmavě hnědá na podlaze, stropě a kožených křeslech vás uvádí do pocitu pokoje, důvěry a bezpečí. Neutrální šedá na stěnách oživuje místnost světlejším odstínem a velká zrcadla složená z jakoby pochroumaných zlatých desek přidávají prostoru unikátní vznosnost. K té je třeba připočíst fascinující lustry Arctic Pear od britského studia Ochre a již zmíněná zrcadla od českého skláře Jakuba Janďourka. Díky moderním lustrům, bílým ubrusům a čirým malým svítilnám na stolech pak dojdete k jednoduchému zjištění, že to nejpodstatnější zde jste vy, jako hosté, a vše to, co si objednáte. Nabídka pokrmů je široká, a tak se může zdát, že už ji není čím novým obohatit. Ale to by byla pro tento prvotřídní restaurant téměř urážka. Opak je pravdou, a tak si můžete nově pochutnat na nedávno doplněném rafinovaném spojení chutí. Název restaurace sice odkazuje na propojení jídelníčku s těmi nejchutnějšími hovězími steaky ve standardu USDA Prime, ale to šéfkuchaři Martinovi Hniličkovi a majiteli restaurace nestačilo. Hosté si tak mohou kromě steaků pochutnat na delikatesách vykouzlených z čerstvých ryb, darů moře, nejšpičkovějších kalifornských vínech a jedinečných předkrmech. Není tedy divu, že se v jídelníčku objevuje nově například celý kanadský humr na dva způsoby (grilovaný a klepeta pošírovaná v másle) s dušeným špenátem, nebo pečené „perlivé“ ústřice, což jsou čerstvé ústřice pečené v másle se Champagne a bylinkami. Jedinečným pokrmem bude jistě i Surf&Turf. Za originálním názvem se skrývá doslova orchestrální sladění chutí toho nejlepšího ze souše i moře – křehkého steaku a lahodného humřího ocasu.

George Prime Steak opět dokazuje, že drží krok se světem a má při každé jeho návštěvě čím zaujmout. Nově upravené prostředí a překvapivé novinky v propracovaném menu slibují další nevšední gastronomické zážitky.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.