Sociální sítě
Nahoru

Exkluzivní zlatá mince v hodnotě vyšší než 4 miliony korun

Unikátní zlatá mince Thomas W. Lawson byla vydaná ministerstvem financí Cookových ostrovů a je ražena v 24 karátové ryzosti (.999) zlata o váze neuvěřitelných 100 uncí neboli 3,1 kilogramů. Celosvětový náklad této mince je pouze 20 exemplářů, přičemž jeden z nich je možné objednat prostřednictvím portálu www.zlataky.cz a to za 4 190 000 Kč. Stouncový unikát zobrazuje na svém rubu největší škuner světa Thomas W. Lawson, který byl postaven v USA v roce 1902 jako sedmistěžník. Loď dostala jméno po svém majiteli, jenž byl slavný bostonský milionář, akcionář a autor několika knih. Mince je uložena v silné plastové kapsli, kterou lze odšroubovat a je dodávána ve velké luxusní dřevěné lodní truhle hnědé barvy spolu s číslovaným certifikátem věrohodnosti. Součástí mince jsou i kvalitní, plně funkční lodní hodiny.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.