Sociální sítě
Nahoru

Agave: to pravé Mexiko

Mexických restaurací je v Praze už poměrně dost. Pokud vás už ale omrzelo konzumovat neustále dokolečka podobná burritos a quesadillas, zkuste se vypravit do mimořádně příjemné restaurace Agave v Masné ulici. Záruk opravdových kvalit je hned několik. Vedle majitele Glenna Spickera, který už v Praze otevřel takové podniky jako U Malého Glenna nebo klub Propaganda, to je kuchařské mistrovství Christiana Doliase. Prezidenta restaurace Cutthroat Culinary, která značně osvěžila jídelní scénu v Las Vegas.

Vzhledem k mezikontinentální vytíženosti dohlédl Christian především na rozjezd restaurace a vychoval si nástupce v podobě poctivého Ondřeje Raise.

Další zárukou kvality jsou pak suroviny a pečlivý způsob přípravy pokrmů. Výjimečný zážitek slibuje například hned vývar z kozího masa dušeného s chili papričkami guajillo, francouzskou cibulí, jalapenos, koriandrem a červenou ředkvičkou. Kozí maso se v puse rozpadá a slzy, které pocítíte v koutcích očí, tak mohou být jak z úchvatné chuti, tak z papriček guajillo. Nemusíte se však obávat, že pokud nejste milovníky ostrých jídel, nepřijdete si na své. Rib-eye steak je například pečen v limetkovo-achiote koření, takže má jemnou a nasládlou chuť. Mimořádný je také křupavý kachní konfit s yucca pyré, chipotle omáčkou, Oaxacan mole omáčkou a grilovaným chřestem. Doporučuji mexickou jízdu neukončit hlavním chodem, ale nenechat si ujít i sladkou tečku. Pokud máte rádi čokoládu, pak bude vhodnou volbou čokoládový chili dort s mangovým pyré. Nevšedním zážitkem je pak smažené mexické těsto churros posypané skořicí a cukrem; podávané s karamelem a domácí horchatou. Úplnou tečkou by pak mohla být tequila, s jejímž správným výběrem vám pomůže mimořádně sympatická a příjemná obsluha. Možná vás překvapí rozmanitost pravé autentické mexické kuchyně, ale pravý Mexičan je odkázán především na vlastní chov, proto v jídelním lístku naleznete kozí, kachní, kuřecí, vepřová i hovězí masa, ale samozřejmě také i fazole a nepřeberné množství koření v čele s koriandrem nebo chilli papričkami.

Pokud chcete poznat a vychutnat si to pravé Mexiko, pak se vám nabízí pár kroků od Staroměstského náměstí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.