Sociální sítě
Nahoru

Chronograf Astron GPS Solar podle návrhu Giugiaro Design

Seiko Watch Corporation s radostí oznamuje, že ve spolupráci s Giugiaro Design vytvořila novou edici Seiko Astron GPS Solar. Tyto hodinky obsahují pozoruhodný kalibr 8X, který byl představen na Baselworldu 2014. Jsou k dispozici v omezené edici 5 000 kusů a na trh budou uvedeny v létě, spolu s dalšími šesti novými modely chronografu Astron. Chronograf Astron GPS Solar je jedním z nejvyspělejších kalibrů na světě a ateliér Giugiaro Design získal nedostižnou pověst svým avantgardním designem v mnoha oborech. Co by mohlo být přirozenější než obě tyto specializace spojit a vytvořit velice unikátní omezenou edici? Chronograf Astron GPS Solar jsou především ideální sportovní hodinky pro toho, kdo cestuje po celém světě. Jedním dotykem tlačítka se přepne na vaše časové pásmo a také poslouží vysoce přesným šestihodinovým chronografem*. Propracovaný vnější design doplňuje vyspělou technologii uvnitř. Elegantní lehké pouzdro z titanu doplňuje velmi dobře čitelný číselník, jehož nově navržené arabské číslice a barevné akcenty dodávají hodinkám eleganci a sportovní styl, což cestovatelé jistě ocení. Zadní víko má tvar kola sportovního auta a kromě individuálního sériového čísla hodinek nese i označení „Giugiaro Design Limited Edition“. Každé hodinky se dodávají s titanovým náramkem vykládaným keramikou a k tomu ještě s koženým řemínkem zvlášť, takže můžete vzhled hodinek po libosti měnit. Časová pásma UTC jsou vyznačena na vnitřním kroužku číselníku, zatímco na tom vnějším je tachymetr pro okamžitý výpočet rychlosti. Globální přesnost odpovídá motoristickému designu tohoto avantgardního výtvoru.

Vytvořením designu společnost Seiko poprvé pověřila Giorgetta Giugiara počátkem 80. let, a to pro první analogový křemenný chronograf na světě. Spolupráce se osvědčila a přinesla řadu čtyř návrhů, dva analogové a dva digitální, které po svém uvedení na trh v roce 1983 zaznamenaly okamžitý a trvalý úspěch. O deset let později byla spolupráce obnovena vytvořením kolekce Macchina Sportiva, která byla uvedena na trh v roce 1996. Stejně jako u první série i u kolekce Macchina Sportiva byla patrná inspirace motoristickým sportem. I ona měla světový úspěch a dodnes ji motorističtí fanoušci i sběratelé hodinek vysoce cení.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.