Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Luca De Astis představuje své menu v CottoCrudo

Nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague, který vede tým kuchyně od října 2014, představuje nové jedinečné pokrmy. Snoubí se v nich dokonalost italské kuchyně s rozsáhlými zkušenostmi ze světa gastronomie, které Luca De Astis čerpal při svém působení v Itálii, Francii, Španělsku a Turecku. Svou kariérní dráhu ve Four Seasons Luca De Astis zahájil v roce 2011 jako Executive Sous Chef v restauraci Aqua hotelu Four Seasons Istanbul u Bosporu, po mnohaletém působení ve vyhlášených a michelinskými hvězdami oceněných restauracích v Paříži a Barceloně. „Myslím, že Praha je můj osud. Smlouvu na působení v hotelu Four Seasons v Istanbulu jsem podepisoval Praze,“ říká De Astis a dodává: „Uběhlo pár let a jsem zpět v tomto krásném městě.“ Záměrem tohoto rodilého Itala je návštěvníkům pražské restaurace CottoCrudo zprostředkovat autentickou italskou kuchyni a její tradiční receptury v moderním pojetí. Velký důraz klade na kvalitní čerstvé suroviny zařazované do pokrmů v souladu s ročním obdobím. „Na pražské restauraci je unikátní její crudo neboli ‚syrová‘ část, které chci věnovat více pozornosti a vytvořit jí silnější identitu,“ říká Luca. V crudo oblasti plánuje De Astis rozšířit stávající nabídku ryb a mořských plodů o pokrmy s masem, zeleninou, ovocem a dezerty. Nabídku restaurace nový šéfkuchař doplnil o řadu jedinečných pokrmů, mezi nimiž nemohou chybět ryby, jeho oblíbená ingredience. Hosté restaurace si mohou nově vychutnat například pečeného mořského vlka s grilovanou sépií, artyčoky, slávkami a cacciucco omáčkou; paccheri aglio olio e peperoncino s divokou brokolicí, mořským ježkem a černými lanýži; hovězí entercote s dušeným radicchiem v červeném víně, bramborovým pyré a černými lanýži nebo tuňákové spaghetti s pomerančovou majonézou a lososovým kaviárem z crudo baru. Luca De Astis se svým týmem sdílí společnou vášeň pro práci a otevřenost nápadům, neboť jenom tak mohou hostům připravovat ty nejkvalitnější pokrmy a přinášet nové gastronomické zážitky. René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Luca má skutečnou vášeň pro italskou kuchyni a jeho hrdost a láska k ní z něj bez pochyby dělá skvělého ambasadora své země v České republice. Víme, že jeho rozsáhlé zkušenosti přispějí k dalšímu rozvoji konceptu restaurace CottoCrudo a umocní její unikátní kulinářské zážitky.“

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Luca de Astis a jeho tým.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.