Sociální sítě
Nahoru

Starobrno Reserva 2013 s vysokými ambicemi

Starobrno dávno přesáhlo hranice brněnského regionu a se svými speciály se snaží útočit na chuťové buňky gurmánů. Ti si toto jedinečné moravské pivo dopřávají i v luxusních restauracích v centru Brna, jako je například bonvivány oblíbený Savoy na Jakubském náměstí, vyhlášená pivovarská restaurace U Fidela nebo ikonické Borgo Agnese specializující se sice na středomořskou kuchyni, nicméně v menu této restaurace lze najít chody, ke kterým se klasické pivo Starobrno nebo dokonce Starobrno Reserva perfektně hodí. K párování ke zmíněné Reservě vybízí konfitovaná kančí líčka a grilovaný hřbet dotvořené pyrém z dýně, domácí nutellou ze švestek, čokolády a chilli. Právě Starobrno Reserva 2013 byla zařazena i do obsahu české bible luxusu, magazínu Top Class. Právě na stránkách únorového čísla byl tento tmavý pivní speciál, s 8 % obsahem alkoholu, doporučen v rámci materiálu o pánských požitcích. Jeho plná, jemně hořká chuť, zanechávající po prvním doušku v ústech překvapivě nasládlé aroma vycházející z kombinace tří sladů, totiž může skvěle doplnit lahodné doutníky z Kuby, a to spíše krátké. Top Class doporučil Romeo y Julieta Petit Churchills (225 Kč), které s délkou 102 mm hoří v průměru 20 minut, nebo základní Trinidad Coloniales (290 Kč). Právě díky kooperaci magazínu Top Class s portálem iLuxus byla zařazena i jedinečná láhev Starobrno Reserva 2013 do unikátní fotokoláže, a to jako připomínka exkluzivního pivovarnictví u nás. Jedinečný osmnáctistupňový pivní speciál syté a poměrně tmavé barvy s tóny koňaku jakoby vyvolával asociaci na kvalitní červená vína, a to díky načasování jeho konzumace. Hodí se totiž k podobným příležitostem, přibližuje se mu obsahem alkoholu, a podobně jako vína používá výběrové suroviny – moravský tršický chmel a tři pečlivě vybrané druhy moravských sladů. Speciál Starobrno Reserva 2013 je vhodný za správných podmínek i k archivaci, což je také jediná cesta, jak jej v současné době lze ochutnat. Láhve, s korkovým uzávěrem, agrafou i korunkou, už jsou totiž pouze v rukách sběratelů. Pro veliký zájem však novou várku velmi žádaného speciálu uvaří brněnský pivovar zřejmě už na konci léta, a to zřejmě s podobnou cenou, tedy 120 Kč za láhev. Ta se v případě podávání v restauraci vyšplhá zřejmě až na trojnásobek.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.