Od Velkého pátku, který letos připadá na 3. dubna, si bude možné v pražském Pálffyho paláci objednat jedinečné „Velikonoční menu“, a to až do 6. dubna, tedy do Velikonočního pondělí. Šéfkuchař Saravanan Kandadu, který klade velký důraz na základní a opravdovou chuť každé potraviny a současně na prezentaci jídla v té nejjednodušší možné formě, si připravil chody z tradičních sezónních surovin. Z letošního „Velikonočního menu“ tak lze silně vnímat českou tradici, kterou od místních dokázal načerpat a dokonce se ji nechal ovlivnit. Jídlo je tak vytvořeno z původních, respektive lokálních, potravin s velkým důrazem na neotřelou kombinaci, viz například krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou. Té ovšem předchází cibulový koláč se ztraceným vejcem, který je podávaný se zeleným chřestem a tymiánovo-medovým dresinkem. Chutně sestavené menu, v hodnotě 890 Kč, dotváří také králičí karé nadívané kopřivami, jenž je podávané s dušeným červeným zelím a justem. Sladkou tečku pak nemůže tvořit nic jiného, nežli tradiční velikonoční mazanec s rozinkami, jehož chuť je umocněná vanilkovým krémem.
Více z rubriky Gastro
-
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024 -
Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21
Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...
4.4.2024 -
Svěží ginová novinka pro jaro a léto: JUNE Watermelon
Ginová rodina G’vine řady JUNE se rozrůstá o nejnovější JUNE Watermelon, perfektní volbu pro přicházející teplé měsíce. Tento gin se skvěle...
3.4.2024