Sociální sítě
Nahoru

Velikonoční menu v avantgardním paláci Pálffy

Od Velkého pátku, který letos připadá na 3. dubna, si bude možné v pražském Pálffyho paláci objednat jedinečné „Velikonoční menu“, a to až do 6. dubna, tedy do Velikonočního pondělí. Šéfkuchař Saravanan Kandadu, který klade velký důraz na základní a opravdovou chuť každé potraviny a současně na prezentaci jídla v té nejjednodušší možné formě, si připravil chody z tradičních sezónních surovin. Z letošního „Velikonočního menu“ tak lze silně vnímat českou tradici, kterou od místních dokázal načerpat a dokonce se ji nechal ovlivnit. Jídlo je tak vytvořeno z původních, respektive lokálních, potravin s velkým důrazem na neotřelou kombinaci, viz například krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou. Té ovšem předchází cibulový koláč se ztraceným vejcem, který je podávaný se zeleným chřestem a tymiánovo-medovým dresinkem. Chutně sestavené menu, v hodnotě 890 Kč, dotváří také králičí karé nadívané kopřivami, jenž je podávané s dušeným červeným zelím a justem. Sladkou tečku pak nemůže tvořit nic jiného, nežli tradiční velikonoční mazanec s rozinkami, jehož chuť je umocněná vanilkovým krémem.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.