Sociální sítě
Nahoru

Pietro Filipi už myslí na podzim

Kolekce pro sezonu podzim-zima, kterou v rámci MBPFW představil designérský tým Pietro Filipi, se nese v duchu klasické elegance skloubené s jemným futurismem v duchu DNA značky Pietro Filipi.

Dámská kolekce, jejíž hlavní část odráží rukopis tří návrhářek designérského týmu (Marthy Bryxi, Margaridy Machado a Lay Sedlákové), přináší široký záběr inspirací: britský venkov počátku 20.století s přídavkem lehké provokace, chlad severských přístavů, městský minimalismus se sportovními prvky a nadčasovou eleganci. Barevnou škálu přírodních odstínů off white, jemné starorůžové, béžové a zemité hnědé až po šedou a černou, oživují akcenty lahvově zelené a ostré tóny YKB modré, růžové a digitální tisky. V kolekci jsou aktuální velkorysé střihové formy kabátů z vlny, tvídů a syntetických kožešin, asymetrie vs. symetrie, ženské kostýmy, hedvábné halenky a ležérní pleteniny.

Klíčovými prvky modelů nejmladší části kolekce iDentity v podání Anny Tuškové jsou čistá sřihová linie, promyšlené detaily a oděvy fungující jako samostatné solitéry i vzájemně kombinovatelné součásti celkového oděvu. Závěrečných osm looků prémiové řady Silverline navrhla pro Pietro Filipi již potřetí Ivana Mentlová. Luxusní materiály (vlna, hedvábí, kůže a kožešiny) v dokonalých střihových proporcích kabátů, kalhotových kostýmů a prodloužených délek šatů v hlubokých tónech burgundské vínové, šedé a černé, umocňují nadčasovost kolekce pro ženy s vytříbeným osobitým stylem.

Pánská kolekce Pietro Filipi s názvem “válka struktur a barva tvé duše”, je ve znamení kombinací použití mnohotvárných struktur a přírodních barev. Čistá střihová silueta a minimalismus se snoubí s detaily mramoru a kouřové kamelové barvy. “Chtěl jsem navrhnout oblečení pro muže, kteří dokáží ocenit krásu materiálu a originální design”, říká Vladimír Staněk, designér pánské kolekce Pietro Filipi. Progresívní a přesto elegantní kolekci skvěle vypracovaných oděvů z vytříbených materiálů doplňují velkorysé kloubouky.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.