Sociální sítě
Nahoru

Jediný exemplář Glenfiddich 40 Year Old Rare Collection v Praze

Hledáte něco skutečně exkluzivního? Pokud jste si doposud mysleli, že na letišti v Duty Free obchodech jsou k mání pouze běžné kousky za výhodnější cenu, následující řádky vás vyvedou z omylu! V prodejně AELIA Duty Free na terminálu 2 pražského Letiště Václava Havla si můžete zakoupit opravdovou vzácnost. K mání je jedna jediná láhev unikátní whisky Glenfiddich 40 Year Old Rare Collection. Jde aktuálně o nejdražší láhev alkoholu, kterou si můžete na letišti zakoupit! Její výjimečnost spočívá v tom, že je nejen vzácná, ale také průkopnická. Sám mistr palírník osobně vybral jednotlivé „soudky“, jejichž obsah posléze scelil s předchozí, původní směsí 40leté whisky. Výsledkem je mimořádně bohatá a plná chuť, které byla v roce 2003 zvolena „Nejlepší z nejlepších“ single malt whisky (Whisky Magazine) a zároveň získala trofej v rámci obou nejvýznamnějších klání ISC a IWSC v roce 2008. Bylo to poprvé, kdy jedna whisky získala tentýž rok obě ceny! Dalším oceněním byla pak volba Best Single Malt (ISC) v roce 2010.

Barva whisky je tmavě mahagonová. Vůně je bohatá a aromatická, postupně se rozvíjí další vrstvy, ve kterých můžete rozeznat sušené ovoce, hořkou čokoládu, praženou kávu a zralé třešně. Příležitostně lze rozpoznat lehký kouřový nádech. Sametově jemná chuť se vám rozlije po celých ústech. Nejprve zaznamenáte intenzivní tóny sušeného ovoce, datlí, rozinek a pečených jablek. Postupně se objeví jemná chuť hořké čokolády a nádech dubového dřeva s náznakem rašeliny. Dokončení je neobyčejné dlouhé, kulaté, objemné – opravdu nezapomenutelný zážitek.

Vpravdě luxusní je také balení. Elegantní láhev vynikne v nádherném, ručně šitém koženém kufříku, vkusně zdobeném a doplněném dovedně navrženým zámečkem. Exkluzivitě odpovídá i cena, která je 75.000 Kč (Duty Free), respektive 78.000 Kč (Duty Paid).

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.