Sociální sítě
Nahoru

Toshiba Satellite L50-B-177: vaše nová hračka na jaro

Pokud máte s jarem neodolatelnou chuť pořídit si něco nového, máme pro vás tip. Zaujala nás totiž Toshiba Satellite L50-B-177. Na první pohled jde o krásný, tenký designový notebook, za který se nebudete stydět v žádné společnosti, a to ani tehdy, jde-li o srovnání s mnohem dražšími konkurenty. Nám se dostala do rukou varianta v bílé barvě s jemným dekorem v textuře hladce lesklého materiálu, která působí velmi elegantně a zároveň svěže. Už při prvním otevření zaujme kvalita provedení pantů. Když zůstaneme ještě chvíli u šasi, povšimněte si povrchu a je vám jasné, že jej neošoupete ani kovovými tahy hodinek či náramky. Vítáme i přítomnost numerické klávesnice, kterou výrobci stále častěji vytěsňují. Největší lákadlem tohoto modelu je ale 15,6“ Full HD IPS displej s lesklým povrchem, který poskytuje perfektní obraz po celé ploše, tedy i okraje a rohy jsou v pořádku, bez prosvitu a beze změn v jasu. Mimochodem Satellite L-50 je aktuálně nejlevnějším notebookem s Full HD na českém trhu. Kvalita obrazu je prostě dokonalá a to při jakékoliv činnosti. V této cenové relaci jde o bezkonkurenční podání barev, ostrosti a ostatních parametrů. Ani po celodenní práci či zábavě nebolí oči. Pokud už v souvislosti s tím přemýšlíte o výdrži baterie, při běžné zátěži vás nechá v klidu 5 – 6 hodin. O ventilátoru vůbec nevíte, dokud teplota hardware nedosáhne cca 40 st. Celsia – poté se spustí v režimu vyšších otáček, přesto je ale velmi tichý a efektivní. Reproduktory poskytují velmi slušný zvuk, ale kdo si chce poslechnout heavy metal a slyšet opravdu všechno, musí použít kvalitní sluchátka, nebo externí reprosoustavu, což je ale u notebooků běžné. Webkamera dává bez nadsázky krásný obraz. Během prověřování Toshiby jsme si na myš vzpomněli až když jsme se vydali na cestu testování, kolik ustojí v herním režimu. Kvalita touchpadu je u notebooku důležitá a tento obstál na výbornou.

Vyzkoušeli jsme všechny běžné uživatelské režimy. Přístroj je velmi rychlý, na nic se nečeká, nic se nezadrhává, všechno funguje přesně jak má, a to i v právě zmíněném herním režimu. Tento zdařilý kousek jsme testovali velmi intenzivně a výsledek naplnil naše očekávání a potvrdil to, na co jsme u Toshiby zvyklí – vysoký standart jak po stránce užitnosti, tak i vzhledu. Nemůžeme jinak než doporučit.

Více z rubriky Počítače

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.