Sociální sítě
Nahoru

Smartphony ASUS ZenFone 2 debutují na evropském trhu

Společnost ASUS představila na tiskové konferenci v Paříži svou novou vlajkovou loď na poli smartphonů – model ZenFone 2. Novinka se od předchůdců liší přepracovaným designem a lepší výbavou. ZenFone 2 nabídne 5,5“ Full HD displej, 13Mpx fotoaparát, procesor Intel Atom Z3580 s frekvencí 2,3 GHz a jako jeden z prvních telefonů i 4 GB operační paměti. Vylepšení se dočkalo i rozhraní ASUS ZenUI, díky němuž si uživatel může telefon snadno přizpůsobit. Nástupce úspěšného modelu ZenFone 5, kterého se ve světě prodalo již 10 milionů kusů, chce oslovit zájemce o smartphone vyšší třídy nejen designem a fotoaparátem, ale i velkým displejem a podporou rychlých mobilních sítí LTE. Poznávacím znamením modelu ZenFone 2, stejně jako dalších produktů Asus s označením Zen, je hladký povrch s motivem soustředných kruhů. Telefon se vyznačuje oblou zadní stranou, která úspěšně imituje broušený kov. Díky ergonomickému tvaru se zařízení snadno a bezpečně drží a všechno dění na displeji je v dosahu vašeho palce. Tlačítka hlasitosti se tentokrát nacházejí pod fotoaparátem na zadní straně. K probuzení telefonu stačí jen poklepat na dotykovou obrazovku.

Vlajková loď řady ZenFone nabízí vysoký výkon, který obstarává 64-bitový procesor Intel Atom Z3580 podporovaný obří porcí paměti RAM o velikosti 4 GB. O rychlé a bezproblémové připojení k internetu přes mobilní LTE sítě se stará modem Intel LTE-Advanced.

Nová generace ZenFone 2 používá kvalitní 13megapixelovou kameru s technologií PixelMaster. Zadní fotoaparát s clonou f/2.0 umožňuje rychlé pořizování ostrých snímků ve vysokém rozlišení. Disponuje i nočním a HDR režimem a vylepšeným softwarem pro focení v jakýchkoli světelných podmínkách. Pro detailní nastavení expozice je připraven manuální režim fotoaparátu. Přední kamerka má rozlišení 5 Mpx a slouží k pořizování selfie fotografií. Pro větší skupiny se nabízí i režim Selfie Panorama.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.