Sociální sítě
Nahoru

Rado a jeho kotva v pohybu

Švýcarská značka Rado se proslavila svým inovativním přístupem, oceňovaným designem a pokročilými technologiemi ve zpracování materiálů. Své kořeny má značka dosud ve městě Lengnau, kde v roce 1917 zakládají tři bratři společnost Schlup & Co. a věnují se výrobě hodinových strojků a součástek. V roce 1928 si potom společnost registruje u švýcarského úřadu značku Rado s úmyslem používat ji pro hodinky. Ovšem se symbolem kotvy je Rado spojeno až od roku 1970. A už zanedlouho poté se zákazníci začínají v klenotnictvích a hodinářstvích dotazovat po značce s pohyblivou kotvou ve znaku. Počínaje rokem 2011 je tento symbol na každých hodinkách Rado s mechanickým strojkem a automatickým nátahem. Zajímavostí je, že podle některých zdrojů neměl tento symbol vyjadřovat kotvu, nýbrž anténu radaru (například takovou, jakou se sledoval pohyb Sputniku). V každém případě zůstává anténa nebo kotva symbolem značky, která se soustředí na vývoj průlomových materiálů.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.