Sociální sítě
Nahoru

Česká značka Kasper uspěšla v designové soutěži Red Dot Award

Květináč Wave značky Kasper ocenila za produktový design titulem Red Dot Award porota, tvořena 38 členy, Zentrum Nordrhein Westfalen z německého Essenu. Red Dot Award je jednou z největších a nejuznávanějších designových soutěží na světě a Kasper uspěl mezi 4928 přihlášenými výrobky z 56 zemí světa.

Nová kolekce květináčů Kasper je ukázkou povedeného spojení českého designu s českým výrobcem a rozhodnutí dobývat svět. Tento prozíravý počin byl oceněn prestižním oceněním Red Dot Design Award, které je po celém světě napříč různými průmyslovými odvětvími vnímán jako pečeť nejvyšší kvality výrobku.

Kasper si zakládá na svém původu, proto ke spolupráci zve zejména české kolegy. Výrobu pak svěřuje pouze svým mistrům, kteří umí s použitými materiály pracovat jako nikdo jiný. „Naše výrobky musí splňovat nároky na nejvyšší možnou kvalitu a dbáme také na jejich nadčasový vzhled. Z tohoto důvodu jsme oslovili Petra Novague, který u nás patří mezi nejúspěšnější designery,“ vysvětluje Radka Kasperová, jednatelka společnosti Kasper Design a doplňuje, že se s Petrem poprvé setkali již před několika lety. „Tehdy jsme jednali o možné pomoci našeho moderního závodu při výrobě jeho židle The Edge. Ta v roce 2012 také získala prestižní mezinárodní ocenění Red Dot Design Award,“ uvedla jednatelka. První skici nové řady květináčů byly vytvořeny na podzim roku 2013. Tehdy se Radka a Jakub Kasperovi, zakladatelé rodinné značky luxusních nadčasových doplňků pro dům a zahradu Kasper Design, poprvé sešli nad konkrétními návrhy s Petrem Novaguem. Designer pro značku připravil 20 variant květináčů, čistě nerezových i lakovaných.

Ocenění Red Dot získal květináč Wave, konkrétně jeho černá varianta v provedení s LED diodovým osvětlením. Tvar pláště je navržen tak, aby se daly jednotlivé květináče řadit za sebou, takže slouží jako elegantní dělící prvek ve veřejných prostorách, například v kancelářích, recepcích, lobby hotelů… Květináč ocení ale i majitelé domů a bytů, kteří chtějí svoje bydlení ozvláštnit zajímavým solitérem. Podsvícení květináče samozřejmě skvěle působí i venku např. jako nepřímé osvětlení terasy nebo zahrady.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.