Sociální sítě
Nahoru

Designéři Fordu vystavují na Salone del Mobile

Tým designérů značky Ford z celého světa dnes demonstroval svůj inovační a tvůrčí potenciál, když na nábytkářském veletrhu Salone del Mobile v italském Miláně představil kolekci inspirovanou designem nového Fordu GT.

Loď, kytaru, stolní fotbal i další předměty vytvořili návrháři Fordu s uplatněním stejné designérské filozofie, která utvářela interiér nového supersportovního vozu značky Ford.

V našich studiích po celém světě máme ohromné množství talentů,“ řekl Moray Callum, viceprezident Ford Motor Company odpovědný za design. „Veřejnost však jen zřídka spatří víc než nějakých 10 procent prací, které v našich studiích vznikají. Proto je Salone del Mobile vynikající příležitostí, jak se podělit o kreativitu našeho týmu a zároveň umožnit designérům Fordu zapomenout na každodenní rutinu a pracovat s novými myšlenkami, které mohou do budoucna zpětně inspirovat i vlastní design Fordu.“

Kromě plachetnice, kytary a stolního fotbalu přivezl Ford do Milána také tradičnější kusy nábytku. Jedná se například o lampu, wi-fi reproduktor a dvě intepretace odpočinkového salonku. Všechny objekty nicméně čerpají z podobných návrhářských postupů a tvoří tak společné portfolio.

Ford ve spolupráci se Salone del Mobile také navrhl inovativní světelnou instalaci „FAVILLA, to Every Light a Voice“, rovněž inspirovanou novým Fordem GT. Jejím kurátorem je architekt Attilio Stocchi. Instalace FAVILLA předvádí ve dvou rozměrných boxech podmanivou a překvapivou hru světla.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.