Sociální sítě
Nahoru

Romantika bez kompromisů: Stylová oslava svátku lásky na toskánský způsob

Hledáte originální způsob, jak oslavit blížící se první máj s náležitou dávkou romantiky a něžnosti? Útěk někam na bílé pláže je určitě super, ale máme pro vás lepší plán. Co takhle Toskánsko? Víno, skvělá kuchyně, vlnící se lány v rozpuku jara … Navíc jsme pro vás objevili nejromantičtější hotel v Toskánsku, ne-li v celé Itálii.

Toskansko_4Toskánsko je kouzelné samo o sobě, ale když do jeho koktejlu vůní, barev a emocí přimícháte dávku luxusu, dostanete doslova návykový elixír. V tomto případě se jmenuje Borgo Santo Pietro a troufáme si tvrdit, že jde o nejromantičtější hotel v celém Toskánsku. A to jsou vzhledem k šarmu lokality silná slova. Klenot ukrytý v zeleni toskánských vinic pouhých 40 minut od rušné Florencie se nachází v tradiční kamenné vile ze 13. století. Toskansko_5Harmonie venkovského stylu a luxusu přináší relax pro všechny smysly a hlavně haute living romantiku. Apartmá jsou jednoduše snová, jednou osvětlená broušenými křišťálovými lustry, plná vyřezávaného dřeva a zlatavého či pastelového hedvábí s lehkými záclonami povlávajícími v okenních nikách, u kterých lákají k smyslnému spočinutí aristokraticky půvabné chaise loungue, podruhé se o vaše smysly pokouší vínové či temně fialové sametové čalounění mohutných křesel, krby s uměleckým kováním a těžké brokátové závěsy rámující výhledy na vlnící se krajinu.

Toskansko_2Maraton něžností

V rámci navození co nejvyšší romantiky si rezervujte zahradní apartmá L´Uolivo, vyjde vás na 24 300 korun za noc a každá z nich za to stojí. Stačí říct a snídaně vám bude servírována na privátní terasu a vy tak můžete zůstat v posteli a přispat si. Nebo taky nespat vůbec, prostředí svádí k celovíkendovému maratonu něžností. Můžete ale snídat i v zahradě pod klenbami porostlými růžemi nebo u kamenných květináčů plných levandule.

Toskansko_1V téže zahradě láká k odpolednímu drinku infinity bazén s výhledem na vinice. Chcete-li být lehce aktivnější, ale zase to příliš nepřehánět, zkuste hotelové lekce vaření v italském domácím stylu. Olej do plápolajícího ohně romantiky ultimátně přilijete vyjížďkou na koních při západu slunce nad vinicemi. Po ní povečeřte pod hvězdným nebem v restauraci Valle Serena za doprovodu tónů živého jazzu a pak už je program na vás…

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.