Sociální sítě
Nahoru

Bulgari – nová kolekce Serpenti

Jak jinak uvést novou kolekci Serpenti než slovem „ikonická“. Had fascinuje civilizace napříč historií téměř 2700 let jako symbol moudrosti a znovuzrození. Těžko bychom asi hledali královnu, která byla spjata s kultem hada více než královna Nilu Kleopatra. V roce 1963 byl natočen velkofilm zachycující život neobyčejné vládkyně v popředí s Elizabeth Taylor, která nosila Bulgari hodinky nejen během natáčení ale i mimo něj. Není divu, že Serpenti kolekce patřila mezi její nejmilovanější.

Kolekce Serpenti se stala rozpoznatelnou po celém světě. Známý motiv se poprvé objevil v roce 1940 s prvními šperkovými hodinkami Bulgari. Dnes se charakteristický tvar objevuje napříč celým sortimentem Bulgari od šperků a hodinek přes populární doplňky.

K představení nových šperků Serpenti dojde během Milan Design Week 2015. Zaha Hadid společně s Bulgari oslaví nesmrtelný symbol hada navržením 20 m dlouhé a 3 m vysoké instalace umístěné na zahradě hotelu Bulgari v Miláně pro hosty a návštěvníky Design Weeku od 14. do 19. dubna. Typický styl britské architekty plně rezonuje s Bulgari filozofií. Expozice v zahradě Bulgari hotelu představuje souznění mezi dvěma vizionáři v oblasti designu moderní doby.

Spojením dvou nejtypičtějších prvků Bulgari dostaneme jediný výsledek, Serpenti Tubogas. Serpenti Tubogas se stala nejen ikonou ale i ztotožněním italské inovace. Nová kolekce je půvab sám o sobě. Čisté linie, zářivé diamanty a neobyčejně něžné růžové zlato. Nový náhrdelník z růžového zlata s 3,2 kt pavé diamanty na hlavě a ocasu vládne okolo krku jako královna Nilu. K doplnění náhrdelníku samozřejmě přibyly i náušnice v 18kt růžovém zlatě s diamanty o celkové váze 1,55 karátů.

Pro doplnění se elegantní Serpenti šperky vinou v duchu vzácného vzoru střídajícího perleť a pavé diamanty. Odvážný design připomíná kůži exotického hada. Pro podpoření modelu patří k náhrdelníku ve tvaru hada, jehož hlava kříží tělo, z růžového zlata s perletí a diamanty o váze 7,2 kt, ještě dvouřadý náramek s kontrastujícími šupinami z perleti či pavé diamantů o celkové váze 7,3 kt zasazené v růžovém zlatě. Jeho menší dvojče pak obejme váš prsteníček s perleťovou hlavičkou a tělem zdobeným opět perletí a diamanty o celkové váze 0,6 kt. Pro úplnost samozřejmě nechybí svůdné náušnice ve stejném dekóru s perletí a diamanty taktéž o celkové váze 0,6 kt.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.