Sociální sítě
Nahoru

Martin Prokop odstartoval do Rally Argentina – soutěže v přežití

Kratší než v minulých ročnících, ale extrémně náročná. Taková bude Rally Argentina, čtvrtý závod MS v rally, do kterého ve čtvrtek o půlnoci našeho času odstartovala posádka Prokop – Tománek z českého Jipocar Czech National Teamu. Martin Prokop z drsné argentinské šotoliny vytěžil v roce 2012 svůj dosud nejlepší výsledek v podobě čtvrtého místa celkové klasifikace, což je dodnes nejlepší umístěním českého jezdce v historii mistrovství světa. Tehdy měla soutěž devatenáct rychlostních zkoušek a více než 500 ostrých kilometrů. Letos je kilometrů jen 315, ale za to nejnáročnějších v dosavadní historii této rally. Bude to extrémně náročný závod pro techniku i posádky. Takhle rozbitý povrch jsme už dlouho nikde neviděli, snad jen kdysi v Řecku. Hned prvních dvacet kilometrů první páteční erzety bude nejdrsnějších z celé soutěže, takže to rozhodně nebude pozvolný start do závodu a nějaké oťukávání. Prostě pořádné peklo hned od začátku. Cítím se dobře a věřím, že se poperu o dobrý výsledek. Chtěl bych navázat na rychlost a dobré výkony z Mexika,“ říká pilot Fiesty RS WRC Martin Prokop. Manažer Quirin Müller dodává: „Start do soutěže obstarala krátká večerní erzeta o délce necelé tři kilometry, která přilákala neskutečné množství lidí, jak je zde v Argentině zvykem a byla výbornou reklamou pro náš sport. Připravujeme se tu na jakousi „survival rally“, bude to skutečně extrém. Martin je v klasifikaci MS zatím celkově osmý a věříme si, že dovezeme další dobré body. I s podporou výborných fanoušků, které se nám dostává přes sociální média, se to jistě podaří.“

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.