Epicurea Food Festival pokračuje v milánském hotelu Bulgari s šéfkuchařem Virgilio Martinezem: Kulinářský zážitek na pomezí avantgardní a tradiční jihoamerické kuchyně. Po předešlém úspěchu večeří v podání světových mistrů na poli gastronomie přichází nový kulinářský zážitek v režii peruánského šéfkuchaře Virgilio Martineze, tvůrce nové éry Latinsko-americké kuchyně. Jeho styl je typický neobvyklými ingrediencemi a příchutěmi dávných dob jako je tráva, kořínky, houby, borůvky, různé typy solí a samozřejmě spousty masa a čerstvých ryb. Není divu, že se stal majitel několika restaurací šéfkuchařem číslo 1 v Latinské Americe. U příležitosti výjimečné akce Epicurea přivezl Virgilio svěžest peruánských ingrediencí přímo do restaurace milánského hotelu Bulgari. Virgilio představil své menu, na kterém spolupracoval šéfkuchař hotelové restaurace Roberto Di Pinto, který na počest váženého hosta připravil speciální pokrm inspirovaný koktejlem, kterým byl on sám uvítán v londýnské restauraci samotného peruánského šéfkuchaře. Tímto ale nezapomenutelná pouť světových chutí nekončí. Mezi dalšími umělci na poli gastronomie se objeví například Magnus Nilsson z restaurace 1000 km severně od Stockholmu. Do července pak milánský hotel Bulgari v rámci slavností Epicurea přivítá ještě vycházející hvězdy jako jsou René Redzepi a Luca Fantin.
Více z rubriky Gastro
-
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024 -
Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21
Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...
4.4.2024