Sociální sítě
Nahoru

Do indického Orient Expresu nastoupíte poprvé i z Česka

Chcete mimořádný cestovatelský tip od portálu Letuška.cz? Vydejte se na nezapomenutelnou jízdu královským vlakem po Indii. Přezdívá se mu „palác na kolejích“ a symbolicky odkazuje na slavnou kariéru věhlasného Orient Expresu. Navštívíte atraktivní památky, z nichž mnohé patří do seznamu UNESCO, i krásné národní parky se vzácnými zvířaty. Jak vlastně takové cestování vypadá a co můžete od vlaku očekávat?

V jednom luxusním jídelním voze se podává bohatá snídaně, v druhém jídelním voze se večeří. Na výběr je široká paleta evropských i typicky indických jídel. Snídaně připravuje obsluha v každém vagonu samostatně. Večeře s mnoha chody vaří špičkoví kuchaři z čerstvých surovin přímo ve vlakové kuchyni. Obědy se zpravidla konají v královských pevnostech a palácích mimo vlak. Každé kupé je vybaveno chladicím boxem, koupelnou s toaletou, umyvadlem a sprchou s teplou vodou. K dispozici je i vagon vybavený masážním salonem a fitness zařízením. Většinou funguje i wi-fi připojení k internetu. O každé kupé se po celých osm dní starají dva Indové, kteří pány oslovují „mahárádžo“, dámy „mahárání“ a mladší dívky „princezno“.

Indický Orient Expres ale není jen o turistickém komfortu, ale především o cestovatelských zážitcích, které posbíráte mimo vlakové kupé. „Jsme vlastně první a jediní v Česku, kdo poskytuje turistům komplexní servis tohoto druhu, poradíme s dopravou do Indie, transfer do vlaku a samozřejmě doporučíme vhodný cestovatelský itinerář. Po snídani ve vlaku turisté přechází, často i za doprovodu indických bubeníků a muzikantů, do klimatizovaného autobusu, který všechny doveze až k příslušné pamětihodnosti i zajímavým přírodním lokalitám,“ říká za portál Letuška.cz dlouholetá indoložka a orientalistika Šárka Litvinová.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.