Sociální sítě
Nahoru

ABS Jets představuje jedinečný privátní letoun Learjet 75

Privátní letadlo Learjet 75 kanadského výrobce Bombardier patří k naprosté špičce v kategorii light/medium jetu a v současné době míří také do České republiky. Jen obtížně bychom nalezli lepší místo pro jeho prezentaci, než je třetí terminál Letiště Václava Havla, a právě zde byl proto tento stroj dnes představen. Ačkoli je na území starého kontinentu prozatím provozováno pouze několik těchto letounů, ak-tuálně se model Learjet 75 objevuje na evropských trzích. Jeho hlavní devízou jsou především silné motory, revoluční aerodynamika a samozřejmě také vynikající komfort pro pasažéry. Maximální rychlost je 0,81 machu, tzn. 860 km/h, přičemž v jeho vnitřním prostoru je k dispozici 8 pohodlných sedadel, toaleta i moderní kuchyň. Dolet přitom činí 2 040 námořních mil, tzn. 3 778 km. V České republice a na Slovensku tento privátní letoun prezentuje společnost ABS Jets, tedy mez-inárodně oceněný provozovatel letadel kategorie Business Jets světové úrovně, jenž má základny na letištích v Praze a v Bratislavě. Firma má mnohaleté zkušenosti a je mimo jiné držitelkou ocenění „Nejlepší společnost na poli Business Jets Aviation“.

Learjet 75 by mohl oslovit české, slovenské, ale obecně evropské klienty spojením své relativně rozumné ceny a optimální sedačkové kapacity s ideálním doletem a velikostí zavazadlového pros-toru. Má také praktickou galley (kuchyni) s dostatkem odkládacích míst a s možností podávat bě-hem letu plnohodnotný catering,“ uvedl generální ředitel společnosti ABS Jets Vladimír Peták.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.