Sociální sítě
Nahoru

Top Class již po čtvrté v porotě hodinek roku Rumunska. Zvítězily IWC Portugieser Annual Calendar s modrým číselníkem

Zatímco v České republice se nepodařilo udržet na dobré úrovni ani soutěž o nejlepší auto roku a vyhlašování jeho hodinářské obdoby má zatím spíše pochybný ráz, v jiným zemích Evropské unie se v různých podobách těší velké pozornosti. Ať už je to Německo, Rakousko nebo dokonce Velká Británie, všude má respekt. Ten se podařilo krok za krokem vydobýt i v Rumunsku, kde proběhl už čtvrtý ročník vyhlašování cen Temporis Watch of the Yaear, za kterými stojí vydavatel a hodinářský aficionados Dan Vardie. Právě v průběhu slavnostního večera Temporis Awards Gala byly v hlavním sále bukurešťského hotelu Hilton vyhlášeni jednotlivý výherci ze 13 kategorií, za jejichž nominací stála mezinárodní porota v čele s Danem Vardie. Pečlivě sestavenou porotu tvořil slavný finský nezávislý hodinář Kari Voutilainen, švýcarská ikona Philippe Dufour, sběratel Peter Imre a nezávislí novináři a publicisté, jakými jsou Nicholas Foulkes, Radu Budeș, Bojan Levic a zástupce magazínu Top Class (autor článku, Jan Lidmaňský), který je členem poroty už od prvního ročníku. V průběhu necelých dvou měsíců před slavnostním vyhlášením, byly všechny nominované hodinky vyvěšeny online a více než 3 500 hodinářských nadšenců Rumunska se k nim svým hlasem vyjádřilo. Některé kategorie však podléhaly přímo volbám celé poroty, a tak během teplého květnového večera zvítězily následující:

Nejlepší dámské elektrické hodinky: TAG Heuer Carrera Special Edition Cara Delevingne

Nejlepší pánské elektrické hodinky: Seiko Astron GPS Solar Dual Time

Nejlepší dámské hodinky pro každý den: Longines new Dolce Vita

Nejlepší pánské hodinky pro každý den: Omega Seamaster Aqua Terra James Bond Limited Edition

Nejlepší dámské volnočasové hodinky: Hublot Big Bang Jeans

Nejlepší pánské volnočasové hodinky: Ulysse Nardin Marine Chronograph Manufacture “Voyage Bleu”

Nejlepší dámské večerní hodinky „red carpet“: Omega De Ville Prestige Dewdrop

Nejlepší hodinky poměr cena/výkon: Montblanc Heritage Spirit Orbis Terrarum (steel)

Nejlepší „Bad Boy´s“ hodinky: Antoine Preziuso Tourbillon of Tourbillons

Nejlepší komplikované hodinky: Rotonde de Cartier Grande Complication Squelette

Nejlepší chytré hodinky roku: Guess Connect

Ocenění poroty: Zenith Academy Georges Favre – Jacot

Nejlepší hodinky roku: IWC Portugieser Annual Calendar Blue Dial

Ani letos nebyla opomenuta místní síň slávy „Hall of Fame“, do které nově přibyly slavná jména, jakými je Jean-Daniel Dubois z manufaktury Vaucher, nezávislý hodinář Franc Vila a precizní technik a zakladatel stejnojmenné rodinné značky Antoine Preziuso. Skvělou zprávou pro místní sběratele byla skutečnost, že všichni přijaly pozvání, přičemž toho využily i rumunské televize, kteří s nimi neváhaly natočit originální rozhovory. Podaří se něčeho podobného dosáhnout i u nás? Zajistit kvalitní soutěž hodinek roku a navíc propagovat nádherné řemeslo v rámci státní televize? Uvidíme co přinese čas…

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.