Sociální sítě
Nahoru

Setkání nad hodinkami Junghans pod hlavičkou Top Class

Steaky překypující a skvělou atmosféru nabízející podzemní restaurace Máneska se stala místem dalšího setkání milovníků a sběratelů hodinek. Ty tentokrát sezvala, po boku prestižního dvouměsíčníku Top Class, hodinářská značka Junghans. Ta dokazuje, že rodinný černý les není pouze domovem hodinek s kukačkou, ale také absolutně strohých, respektive designově čistých, hodinek. Tuto značku si tak právem pro svou charakteristiku oblíbili také sběratelé veteránů, a tak není divu, že se stala i partnerem české setinové rallye Carlsbad Classic. Její v pořadí už třetí ročník se bude konat letos 17. a 18. července v Karlových Varech, přičemž startem a cílem zároveň je luxusní resort Savoy Westend Hotel. Dvoudenní závod pak odhalí nejenom krásy lázeňských měst, ale takový skvost, jakými jsou sklárny Moser. Celá kolekce hodinek Junghans však čeká k obdivování při slavnostním gala večeru, jehož součástí jsou pravidelné aukce umění s charitativním účelem. Ale zpět k večeru v restauraci Máneska. Kromě již tradičních doutníků Oliva, které zastupuje společnost Tabacos.cz, nechyběl také malý dárek v podobě mrkvového dortu s motivy, na které by byl Max Bill rozhodně hrdý. O jeho stvoření se postarala malá vinohradský cukrárna Sweet Life, která nedávno otevřela své prostory náročným gurmánům honícím se za sladkostmi. Hlavní slovo ale měly hodinky Junghans, a to ze tří stěžejních kolekcí, tedy klasických Meister a Max Bill či moderních Performance. Junghans opětovně dokázal, že nikdo jiný nedokáže tak dobře promítnout architektonickou čistotu a prolnout ji s funkční stránkou hodinek; tedy s nutností indikovat čas. Jejich odvážné odhodlání následovat striktní pravidla Maxe Billa je navíc dovedlo k úspěchu, což je úctyhodné. Spojování umění s hodinařinou se totiž ve velké míře velkým značkám nedaří a pokud opomeneme jednorázové projekty Girard-Perregaux (Le Corbusier), Hublot (Niemeyer) nebo Epos (Hundertwasser), tak je Junghans vlastně ohromnou výjimkou.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.