Sociální sítě
Nahoru

Den krušovického piva předvede párování piva s jídlem

Velké změny budou letos provázet Den krušovického piva (dříve Slavnosti pivovaru Krušovice), který se uskuteční už brzy: v sobotu 27. června. Podstatou nové náplně akce je snaha přiblížit veřejnosti co nejvíce pivovar, jeho zaměstnance a královské pivo, kterému zdejší sládci věnují nejvyšší péči. Hlavním lákadlem letos budou především ukázky párování piva s jídlem, připraveny jsou ale i další zajímavosti. Degustační program začíná ve 13:30 a bude probíhat každé dvě hodiny až do 19:30. Stejně jako v předchozích letech mohou návštěvníci k cestě do pivovaru využít bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu. Autobusy budou jezdit každou lichou hodinu mezi 11:00 – 21:00 z Rakovníka a Nového Strašecí. Hlavním smyslem Dne krušovického piva je ukázat práci našich sládků, kteří pro spotřebitele s láskou a se správným pivovarským fortelem vaří pivo královské chuti. Představíme tak nejen značky z našeho trvalého portfolia, ale i pivní speciály,“ konstatovala hlavní manažerka značky Krušovice Lenka Kroupová. Úplně největším tahákem bude párování piva s vybranými pokrmy, které bude probíhat ve staré sladovně. Zájemci se na místě přesvědčí, jak výtečně sladit vybrané delikatesy s konkrétními značkami piv. První kurz párování začíná v 13:30 hodin. S párováním piva s jídlem začali Krušovičtí sládci jako první před několika lety a v pivovaru k tomu dnes pořádají i speciální kurzy.

Návštěvníci se zde dále dozvědí o vybraných pivních speciálech, které byly k dostání na Českém pivním festivalu. Jde například o Krušovice Fifty:Fifty, které nabízí chuťově neobvyklé spojení spodního a svrchního kvašení. Pro fajnšmekry je určen ležák Krušovice Dark Chilli, který „chladí a hřeje současně“. Krušovice Královský ALE z mladých odrůd amerického chmele nabízí svěží tóny tropického ovoce. Více o samotných speciálech se návštěvníci dozvědí se začátkem 15 hodiny.

Neodmyslitelnou součástí Dne krušovického piva budou i exkurze do výrobních prostor pivovaru, trasa návštěvy je nově prodloužena. Zájemci budou mít od letoška možnost podívat se do míst, kam to dříve nebylo možné. Pod pokličku výroby hosté za doprovodu kvalifikovaných průvodců mohou nahlédnout každých třicet minut mezi 13:00 – 19:00hod.

Návštěvníci pivovaru samozřejmě nepřijdou ani o zábavu, na kterou jsou zvyklí z předchozích let. Na programu budou oblíbené soutěže o ceny, například soutěž v držení tupláku na čas, zvedání prázdných sudů nebo chytání pivních tácků. Po celou dobu Dne krušovického piva se zde bude střídat reprodukovaná hudba s několika vystoupeními místního harmonikáře. Od 20:30 hodin vystoupí na pódiu kapela Falešná ozvěna z Rakovníka.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.