Sociální sítě
Nahoru

SUV v obleku na míru

Druhá generace SUV střední třídy značky Mercedes-Benz nese označení GLC a ve všech ohledech přijíždí ve velké formě. Po technické stránce stanovuje nová měřítka vynikající úrovní bezpečnosti s nejmodernějšími asistenčními systémy a vynikající hospodárností. V porovnání s předchůdcem byla spotřeba paliva snížena až o 19 procent. V tomto segmentu jedinečné vícekomorové vzduchové odpružení AIR BODY CONTROL, rozšířený systém řízení jízdní dynamiky DYNAMIC SELECT a trvalý pohon všech kol 4MATIC zároveň zvyšují jak jízdní komfort, tak i sportovní agilitu – a to na každém povrchu. Vizuálně se karoserie vyznačuje stejným designérským stylem charakterizovaným smyslnou čistotou, který na jaře tak úspěšně demonstrovala studie Concept GLC Coupé.

Smyslná čistota a moderní estetika nahrazují klasický terénní vzhled – tento jednoduchý společný jmenovatel vyjadřuje filozofii designu nového modelu GLC. Dynamický design probouzí emoce a vytváří prostor pro hru s puristickými tvary. Pozitivně výrazně tvarované plochy a precizní linie jsou výrazem onoho čistého designérského stylu, jímž se vyznačují všechna moderní SUV značky Mercedes-Benz. GLC se přitom vzdaluje od svého prapředka, třídy G, jen po vizuální stránce. Z technického hlediska stanovuje nová měřítka ve všech disciplínách – stejně jako dosud jsou terénní vlastnosti tohoto SUV střední třídy vynikající. Pro SUV typická příď s krátkým, přitažlivým převisem, vzpřímenou, trojrozměrně tvarovanou maskou chladiče s dvojitou lamelou a centrální hvězdou odpovídá novému úspěšnému designérskému stylu. Výrazné světlomety – na přání kompletně s technikou LED – dodávají modelu GLC svým nezaměnitelným designem ještě výraznější charakter se sebevědomým pohledem. Nárazník s integrovaným panelem pro ochranu spodní části vozu je nabízen ve třech variantách. Kromě základní verze je na výběr nárazník s většími nájezdovými úhly, optimalizovaný pro terénní provoz, nebo mimořádně sportovní varianta AMG. Při pohledu z profilu jsou nápadné linie bočních oken, téměř ve stylu kupé, které ve spojení s rozvorem modelu GLC, jenž byl prodloužen o 118 milimetrů, propůjčují vozu elegantní protaženou siluetu. Tento dojem je navíc umocněn typickou snižující se linií na boku a výraznou ramenní oblastí. Také spodní vzestupná charakterová linie oživuje boční profil. Markantní matně černé ochranné panely na blatnících, kola s průměrem ráfku až 20 palců a na přání dodávané boční prahy se stupačkou jsou jasnými poukazy na terénní vlastnosti modelu GLC. Záď je charakterizována širokými, svalnatými rameny, horizontálně členěnými konturami a dělenými zadními svítilnami LED s rovněž nezaměnitelným nočním designem. Stejně jako vpředu jsou i zde na výběr různé varianty nárazníku. Technickým trikem se podařilo eliminovat dosud běžnou „ploutev“ na střeše – všechny antény jsou totiž integrovány do vnějších zpětných zrcátek a střešního spoileru.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.