Sociální sítě
Nahoru

Kolekce Sonia Bogner podzim/zima 2015

Nová linie Sonia Bogner je inspirována cestou panovníka Edwarda IV. do Japonska, a představuje tak vzrušující kombinaci britské tradice a japonských motivů, které promlouvají čistým designovým jazykem a splňují nejnáročnější standardy kvality a zpracování. Dominujícími barvami jsou tóny dřevěného uhlí, černá a světle zelená, doplněné o artyčokovou, čínskou modř, krémovou a barvu karamelu. Všechno to začalo starým kimonem nalezeným v londýnském vintage obchodu. Kimono posloužilo jako šablona pro exkluzivní žakárové tkaniny s motivy kašmíru a třešňového květu. Tyto motivy prostupují do mnoha klíčových kousků kolekce, jako je dekorativní parka s kožešinovým lemováním, a objevují se i na lemování límců kabátech a blejzrů. Kabáty v této sezóně představují srdce kolekce, od modelů inspirovaných vlněnými kabáty s rozšířenými zády ze 60tých let až ke sportovním sakům s dvojitým tvídovým povrchem, vlněným trenčkotům a kašmírovým pláštěnkám. Další zajímavostí jsou kabáty z alpaky s povrchovou úpravou perské jehněčí vlny nebo hráškově zelené kabáty s vojenskými detaily jako jsou pásky a kožešinové límce. Tyto modely jsou k dispozici v různých barvách a materiálech. Hra s objemy a nové siluety vytváří v této sezoně vzrušující atmosféru. Nadýchané topy v podobě oversized svetrů vyrobených z toskánské jehněčí příze jsou typické kousky linie, které definují novou siluetu v kombinaci s bílými vrstvenými košilemi a kalhoty ve stylu Marlene Dietrich. Totéž platí pro dvoudílné obleky, které se skládají z úsporných topů a úzkých, vlněných a hedvábných kalhot ve zkrácené délce, a pro dvoubarevné oversized svetry, které doprovázejí mírně rozšířené sukně ve stylu 60tých let. Sportovní bundy získaly novou podobu díky změněnému pojetí objemu, příkladem je parka ve stylu 60tých let s zdobeným lemováním. Úzký pas propůjčuje dlouhým vestám elegantní dotek. Obleky, slavící svůj comeback, se na módní scéně objeví v podobě blejzrů. Vojenské sako s úzkým proužkem se nosí se zkrácenými kalhoty ve stylu Marlene Dietrich a sametové obleky s výšivkami a mírně rozšířenými nohavicemi představují novou generaci kalhotových kostýmů. Kolekce je doplněna mimořádně velkými šátky a šálami.

Celou kolekci naleznete na www.bogner-fashion.cz.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.