Ve dnech od 14. – 19. července se náměstí Na Kampě již poosmé promění v pulzující francouzskou čtvrť, která milovníkům jídla zprostředkuje neobyčejný gurmánský a kulturní zážitek. Malebné náměstí pod Karlovým mostem se stane dějištěm Francouzských trhů a návštěvníci se mohou těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý hudební doprovodný program a na řadu nových vystavovatelů. V rámci oslav u příležitosti jednoho z nejvýznamnějších francouzských svátků – pádu Bastily, se na Kampě každý den od 10:00 do 20:00 hodin představí prodejci a výrobci francouzských regionálních specialit. Návštěvníci si budou moci užívat lahůdek ze široké nabídky pokrmů, jako například burgundské hlemýždě, delikatesy z mořských plodů, tradiční slané či sladké bretaňské palačinky. Na místě připravované pochoutky doplní variace uzenin, aromatických sýrů a nebude chybět ani rozmanitý sortiment francouzských vín včetně champagne nebo pro Francii typický anýzový aperitiv. Mezi vystavovateli se nově představí Petite France s nabídkou ručně vyráběného slaného a sladkého pečiva inspirovaného Francií a Votre Plaisir s luxusními francouzskými deserty. Partnerem letošního Francouzského trhu je společnost ADP, jeden z globálních lídrů v oblasti outsorcingu business solutions, který zaměstnává stále rostoucí počet francouzsky mluvících zaměstnanců podporujících nadnárodní francouzské společnosti z pražské pobočky. Společnost se na trhu představí formou stánku, ve kterém poskytne aktuální informace a možnost zapojit se do soutěže o iPad Mini. Celých šest dní se ponese v rytmu francouzských melodií a živá vystoupení se postarají o jedinečný zážitek. Na své si přijdou milovníci swingu, šansonu i jazzu. Na podiu se v rámci svého evropského turné opět představí francouzští Les Garçons Trottoirs se svým repertoárem zábavných francouzských písní a další dvě francouzské kapely – Karpatt a Fabergo. Mezi další hvězdy patří skupina Circus Problem, Futur Swing, BRAN a mnoho dalších.
Více z rubriky Degustace
-
Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence
Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...
25.3.2024 -
Deer s novým kreativním menu
Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...
18.3.2024 -
Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork
V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...
11.3.2024 -
Gastronomická show jara proběhne už 11. března
V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...
6.3.2024 -
Nebeské menu připraví Patrik Bečvář
Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...
6.2.2024 -
Gregův speciální večer v Pru58
V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...
8.11.2023 -
Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague
Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...
3.11.2023 -
Štěpánova degustace
Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...
30.10.2023 -
Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného
Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...
21.9.2023