Sociální sítě
Nahoru

Sofa Onyx od značky Peugeot stále láká, přestože stojí téměř 4 miliony korun

Na milánském veletrhu designu představený solitér stále láká. Třímetrové sofa Onyx je vytvořeno z karbonu a lávy z francouzské oblasti Volvic Je příkladem koncepčního nábytku na míru, který je výtvorem designového studia Peugeot Design Lab. Šedý volvický kámen je tvárný, odolá mrazu i chemikáliím, proto byl vybrán pro výrobu sofa. Ten byl spojen s lesklým lakovaným karbonovým vláknem. Čtyři sta kilo jedinečného kamenného materiálu ručně opracovaného a povýšeného o digitální rozměr. Sofa Onyx je výrazný, provokující a tajemný monolit, který je výsledkem práce přírody, technologie a avantgardního přístupu. Onyx v sobě spojuje materiály, které se doposud vedle sebe neocitly, přiléhající k sobě rovným příčným řezem. Tento řez se poprvé objevil u super-vozu Onyx u jeho karoserie z mědi a karbonového vlákna a stává se tak tvarovou, technologickou a estetickou referencí projektu Onyx. V podobném stylu vytváří Peugeot Design Lab i jiné originální kusy nábytku dle objednávky zákazníka. Tento kousek vyjde na 3 780 000 Kč.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.