Sociální sítě
Nahoru

Steaková pohádka Máneska

Možná si myslíte, že zajít v Praze na pořádný steak nebo burger není žádný problém. Takových míst, kde vám na talíři přistane flák masa, že znáte hodně. Nepochybuji o tom, že by v Praze byl nedostatek takových restaurací, ale ono nejde jen o to, aby se vám zacpal břich jako pravěkému člověku. V dnešní krásné době totiž můžete hledat místa, kde pochutnání si na jídle a pití bude skutečný zážitek a vy tak strávíte nezapomenutelné chvíle. V tom hledání vám mohu pomoci. V Královských Vinohradech, v nenápadné Mánesově uličce se nachází bývalé Ambiente a dnes jedna z nejlepších pražských restaurací, kde můžete ochutnat nejen lahodné a šťavnaté steaky, ale i mnoho jiného. Můžete si vybrat, zda dáte přednost příjemnému posezení na zahrádce, nebo v útulných sklepních prostorech. Pečlivá a ochotná obsluha se o vás postará na každém místě. Nechci vám radit, jaké pokrmy ochutnat nebo v jakou dobu do restaurace přijít, ale mohu doporučit si na tento podnik vyhradit celý večer a rozhodně nikam nespěchat. Lákavých položek na menu je skutečně hodně a bude pro vás opravdovým zážitkem vychutnávat doslova každé sousto. Jako předkrm mohu doporučit krevety v rozpálené pánvi, na česneku a bazalce s domácími toasty. Už samotná vůně vás přenese do klidné přímořské vesničky, kde si na této lahůdce pochutnávají místní rodáci. Po prvním soustu se pak zajisté budete cítit jako na vytoužené dovolené. Pokud by se vám nechtělo takto pocitově cestovat, mohu k předkrmu doporučit domácí paštiku z kachních jater s polníčkem, sušenými rajčaty v česnekovém oleji a červenou cibulí. Asi netřeba dodávat, že s tímto pokrmem se naopak budete cítit jako doma a z každé suroviny jsou doslova cítit poctivé středoevropské suroviny. Po předkrmu můžete ochutnat polévku s názvem restaurace ze sezónních surovin nebo nějaký salát, z nichž mohu doporučit se sýrem „gorgonzola dolce“, avokádem, jahodami, olivami, melounem a vlašskými ořechy na listovém salátu. Pokud jste zvolili návštěvu restaurace ve večerních hodinách, tak už je nejvyšší čas vybrat si hlavní jídlo. Večer jistě příjemně ubíhá, ať už se skvělým plzeňským pivem nebo vínem, jichž zde mají nepřeberné množství, a z jejichž výběrem vám obsluha velmi ochotně pomůže. Výběr steaků, burgerů a jídel z grilu je bohatý. Pokud máte chuť na pořádný šťavnatý burger, a nemůžete se rozhodnout, jaký ze zdejší nabídky by vás potěšil nejvíce, můžete zvolit variaci burgerů. Pokud dáte přednost steaku, mohu doporučit jemný steak z hovězí svíčkové – Filet aberdeen angus nebo křehký steak z podlopatkového svalu – Oyster blade. Kromě přílohy, což mohou být třeba skvělé domácí bylinkové hranolky, je rozhodně důležité nepodcenit i výběr z vhodné omáčky. Tou může být lahodná lišková omáčka anebo též z portského vína. Každá z omáček ale určitě zážitek z pojídání steaku ještě více zvýrazní.

A celou tu kulinářskou pohádku můžete ukončit grilovaným ananasem s omáčkou z portského vína a domácí kokosovou zmrzlinou nebo sorbetem z čerstvého ovoce. Věřím, že vámi strávený čas v restauraci Máneska pro vás bude natolik příjemným a zajímavým zážitkem, že si jej oblíbíte a budete se sem rádi vracet. Kuchyň, personál i místo samé k tomu více než vybízí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.