Sociální sítě
Nahoru

Vyzpovídali jsme trenérku golfu Renatu Brýdlovou

Golfová sezona je v plném proudu a pokud jste ještě nenašli toho správného trenera, který z vás udělá mistra všech greenů, máme pro vás tip. Znáte trenérku Renatu Brýdlovou, členku německé PGA? Co stálo na počátku vaší kariéry, co vás přivedlo ke golfu?

Byl to v roce 1986 můj kamarád z lyžování, kterého jsem potkala v Mariánských Láznich. Nádherná tráva, sto let staré stromy a harmonie všeho. Jí jsem v té době lyžovala, hrála tenis, jezdila jachting a na koni … Z legrace se říkalo „ještě golf“ a to se nakonec i vyplnilo. Jen jsem na začítku netušila, že je to docela dřina, když chce člověk alespoň trochu dobře hrát.

Každopádně se to povedlo, dnes nejen hrajete, ale i trénujete. Kdo jsou vaši žáci?

Moji klienti jsou lidé z bussinesu, politiky, bankovní sféry, právníci, matky a manželky v domácnosti, někdy i osobnosti showbussinesu. Jako trenérka golfu jste působila i v zahraničí.

Pozorujete nějaký rozdíl mezi golfovou kulturou u nás a “venku”?

V zahraničí jsem působila asi 16 let a myslím, že struktura mých klientů byla hodně podobná jako dnes v Čechách, jen tady hraje víc mladších lidí. Doba se ale mění a je pořád víc těch, kdo hrají ve věku od 50ti let dál. Rozdíly mezi mými klienty asi už nejsou, ale když jsem přišla v roce 2007 do Prahy, tehdy byly. V golfu tenkrát bylo mnoho “zbohatlíků”, kteří neměli příliš dobrého vkusu ani dobrých způsobů. To už je dnes jiné.

Jistě i vy zaznamenáváte nárůst zájmu o golf. Proč tomu tak je?

Z mého pohledu je to hra, při které se lidé setkávají jak privátně, tak obchodně. Pohyb na čerstvém vzduchu, jehož tempo si každý může sám určit. Jako jednu z velkých výhod vidím i to, že golf můžete hrát do velmi vysokého věku a nejsou tady zásadní rozdíly ve výkonosti mužů a žen, takže si spolu zahrajou i páry.

Jaké metody při výuce používáte? Čím přesvědčíte klienty, že právě pod Vaším vedením budou vzkvétat?

Velmi přesvědčivým prostředkem je kamerový video-systém V1, který používám, ale to je spíš o technologiích. Pořádám tréninkové golfové cesty, kde se moji žáci zlepšují a také seznamují a tak zůstáváme delší sobu spolu. Je to hodně o vztazích a vzbuzení zájmu, který motivuje k maximálním výkonům.

Více na www.brydlova.com

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.