Sociální sítě
Nahoru

Známe doprovodný program veletrhu hodinek SEW

Součástí Salonu výjimečných hodinek SEW, který se bude konat už v září v Moravské galerii, bude také doprovodný program. Snahou pořadatele je nabídnout celkem tři hlavní okruhy témat:

• Vznik nové časomíry od prvotního návrhu, přes 3D projekt až po konečný model, a to prostřednictvím přednášky odborníka. Téma by měla doprovodit prezentace vzniku a výroby kaučukového náramku, včetně případné možnosti individuálního objednání tahu.

• Přednášky odborníků o současné produkci časomír světa – současné trendy. Konkrétní témata o mechanických strojcích. Opětovně by se mohl objevit profesor jediné hodinářské školy ČR, Ing. Jaromír Ondráček, nebo konstruktér mechanických strojků Prim Manufacture 1949 Ing. Libor Hovorka.

• Vystoupení zástupců jednotlivých značek moderovaná šéfredaktorem časopisu Hodinky & Šperky Igorem Sirotou. Přítomní v sále dostanou zároveň možnost položit jakoukoliv otázku o časomírách daných firem. Zajímají vás jejich plány, technická řešení, ceny…?

Půjde o zhruba půlhodinová vystoupení v samostatném sále, doprovázená filmy a snímky. Fakt, že vyslechnete informace od předních českých a zahraničních odborníků je výjimečný, přičemž jejich rozsah a záběr je v ČR naprosto ojedinělý. Doprovodný program ještě není zcela uzavřen, ale už teď lze potvrdit účast pana Romea F. Jennyho – CEO Doxa, pana Manfreda Brasslera – zakladatel a CEO MeisterSinger, nebo pana Petera Kaesera – zástupce značky Carl F. Bucherer pro Evropu.

Vše doprovodí možnost změřit si přesnost chodu vlastních mechanických hodinek na vibrografu, přičemž ten, jehož hodinky budou mít nejnižší odchylku, vyhraje zajímavou cenu. Návštěvníci se mohou zúčastnit volby „Nej“ hodinek veletrhu a získat ceny pro správně tipující. Nebo navštívit expozici časomír Moravské galerie v Brně přímo v objektu konání akce, a to s odborným výkladem.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.