Sociální sítě
Nahoru

Nová kolekce illy Art od Yoko Ono

Opravovat rozbité a zachovávat nerozbité jsou základními pojmy pro novou uměleckou sbírku šálku, kterou pro illy vytvořila Yoko Ono. Kolekce byla slavnostně představena u příležitosti autorčiny výstavy v newyorkském Muzeu moderního umění Yoko Ono: One Woman Show, 1961 – 1971. Yoko Ono: Opravené šálky, je součástí illy Art Collection. Obsahuje sedm kousků: šest „rozbitých“ šálků, které jsou „opraveny“ zlatou linkou (odkaz na japonské umění kintsugi). Doplňuje je šest podšálků, na kterých je rukopisem Yoko Ono zmíněno šest tragických událostí dvacátého století, které ovlivnili svět i její život. Každý talířek uvádí datum a místo tragédie a končí slovy „…a byl spraven v roce 2015“. Sedmý pohár ve sbírce, nerozbitý šálek, je nedotčený, bez prasklin nebo zlatých linek, což odráží mír a naději. Na podšálku stojí opět vzkaz od Yoko Ono: „Tento šálek nebyl nikdy rozbit a bude pod tvou ochranou“.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.