Sociální sítě
Nahoru

Větší, barevnější, zábavnější. Nová tvář Café Colore

sandwich

 

Oblíbená pražská kavárna Café Colore prošla během léta výraznou proměnou. Díky novému prostoru se rozšířila, interiéry obohatily nové dekorace a posílila také gastronomická i nápojová nabídka. Pro malý hlad či jako zakousnutí k vínu nabízí Café Colore výběr kvalitních salátů, salámů či sýrů, které jsou vystavené v prosklené vitríně. Na hosty čeká třeba lanýžové pecorino, parmská šunka či salám s fenyklem. Na první pohled jednoduché, ale chutné a kvalitní produkty z Itálie a Španělska. Pokud si hosté budou vybírat z nově upraveného menu, čeká na ně řada pečlivě připravených pokrmů.

Mezi nejoblíbenější jídla patří domácí hovězí uzený jazyk s jemným a křehkým masem, který šéfkuchař servíruje s jablkovým křenem. Vyhledávané je také carpaccio z červené řepy, které se podává teplé, zapečené s krémem z modrého sýru a smetany. Třetí stálicí na menu je Club Sandwich, mimořádně povedená a chuťově pestrá kombinace kuřecího masa, slaniny, zeleniny a lahodného dipu, to vše „zabalené“ do plátků opečeného toustového chleba a podávané s křupavými chipsy. Milovníci masových jídel mohou ochutnat vepřové medailonky obalené ve slanině a servírované s bramborovou plackou s tvarohem, přelité lahodnou švestkovou omáčkou dochucenou slivovicí. Velmi povedené je také bažantí prsíčko smažené ve strouhance ochucené rozmarýnem, které na talíři doprovází meruňkový konfit. Ze sladkých jídel můžeme doporučit tvarohový knedlík s meruňkou a zakysanou smetanou, přičemž meruňka není uvnitř knedlíku, jak je běžné, ale vedle něj. Samozřejmostí je také pestrá nabídka domácích dortů.

CC _vinaSilnou stránkou Café Colore je bohatá nabídka zajímavých vín a několika desítek sektů či šampaňských. Navíc celý tucet vín se rozlévá na skleničku. Z tuzemských vín můžeme doporučit povedený sekt Matthias z moravského vinařství Proqin, který se připravuje z Chardonnay a Rulandského bílého. Stejné vinařství připravuje také velmi dobrá tichá vína, za zkoušku stojí například Pinot Gris či Dornfelder. Pokud hosté dají přednost pivu, na čepu je výtečný ležák a sezónní speciál značky Falkenštejn. Jedná se o piva z řemeslného pivovaru z Krásné Lípy, která patří k nejlepším v republice.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.