Sociální sítě
Nahoru

KDYŽ NADČASOVÁ IKONA DOSTANE NOVÝ KABÁTEK ANEB POKROKOVÝ CHANEL

c

V nové haute couture kolekci Chanelu podzim-zima 2015/2016 návrhář Karl Lagerfeld světu znovu připomene legendu, kultovní kostýmek Chanel. Ten ale zcela záměrně obohatí o zvláštní 3D rozměr. “Záměrem bylo, abych nejvíce ikonické sáčko světa 20. století proměnil v originál ze století 21., což v době jeho zrození nebylo technicky zcela možné,” vysvětluje designer. Kombinací nových technologií a umění vyšívání je totiž 3D sáčko vyráběno beze švů s poddajnou texturou látky samotné.

a b

Jak je tohle celé možné?

Technika zpracování oděvu se nazývá SLS neboli “Selective Laser Sintering” (pozn. autora – selektivní laserové spékání). Při celém procesu výroby se používá velmi silný laser, který spéká prachové části materiálů a vytlačuje jejich kontury do předem připravené 3D figuríny. Namísto stehů je pak finální produkt doslova formován ke své existenci a vyrůstá jako jeden jediný bezešvý kus.

d

Krok k budoucnosti

Chanel kolekcí A/W 2015 2016 prezentuje střetnutí tradičního know-how originálního umění vyšívání s novou moderní avantgardní technologií spékání. Karl Lagerfeld tak opět přesvědčil svět haute couture o své schopnosti proměnit a transcendovat tradiční kódy Chanelu.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.