Sociální sítě
Nahoru

Bulgari spojuje mužnou sílu s legendárním ragbyovým týmem All Blacks

97157_001_fulČím zaujali novozélandští ragbisté značku Bulgari? Tím, že si získali uznání po celém světě pro svoji houževnatost, úctu k tradicím, odhodlání a věrnost při dodržování slibů, ale především pro svého týmového ducha a snahu dosáhnout těch nejlepších výsledků. Psal se rok 1884, když novozélandský reprezentační tým ragbistů All Blacks odehrál svůj první zápas a otevřel jednu pozoruhodnou kapitolu sportovní historie. Zdá se to až neuvěřitelné, ale v průběhu 130 let své existence vyhráli 75% odehraných zápasů, což je v historii ragby absolutní rekord. I díky tomu jsou All Blacks vnímáni jako jeden z nejsilnějších a nejúspěšnějších národních týmů všech dob a všech sportovních odvětví. Stejně jako značka Bulgari i hráčí All Blacks si zakládají na tradicích. Tou nejznámější je předzápasový rituál, tzv. haka. Ten má kořeny v maorském válečném pokřiku, s jakým domorodí bojovníci vstupovali do bitvy. Dramaticky působící ceremoniál „Ka Mate“ je doprovázen synchronizovaným zpěvem, skandováním a tancem pro sjednocení síly a týmového ducha – a jak je vidět, v případě All Blacks to skutečně funguje.

97158_001_fulNeméně významným znakem All Blacks jsou černé dresy se znakem Silver Fern symbolizujícím hrdost. Absolutně nezaměnitelným znakem je pak tetování Moko, které se objevuje i na vlastních flakónech limitované edice Bulgari All Blacks. Maorské tetování patří k nejvýraznějším prvkům na světě a má svou vlastní identitu. Tetování je bráno coby posvátné umění a novozélandští domorodci jej patrně převzali od obyvatel ostrovů východní Polynésie, odkud je ostatně odvozován i jejich původ. Maorské tetování je velmi specifické, skládá se z nejrůzněji zakřivených tvarů a spirál poskládaných do složitých vzorů. Nejrozšířenějším místem pro tetování je obličej. Zcela jedinečný vzor maorského tetování na flakónech Bulgari All Blacks navrhla Tana Salzman z novozélandského kmene Ngāti Toa Māori. Odkazuje na tetování obličeje legendárního náčelníka Ngāti Toa z kmene Te Rauparaha, který byl podle legendy prvním, kdo vymyslel pokřik haka „Ka Mate“. Připomíná vám něco? Ano, je i na číselníku hodinek stejné značky!

https://www.youtube.com/watch?v=lBl_IirQOAI

BVLGARI MAN EXTREME All Blacks EDITION

Vůně je postavena na osvědčených tónech originální Bvlgari MAN EXTREME. Edice All Blacks vyzařuje mužnou sebejistotu a sílu, protože jde o intenzivnější verzi originální kompozice. V té je zakleta veškerá pulzující středomořská svěžest podpořená elegantními dřevitými tóny. Energická a svěží kompozice Bvlgari MAN EXTREME All Blacks představuje inovaci, která propojuje tradici s moderními prvky – klade důraz na mocné přírodní síly a neodpustí si dotek avantgardy.

Složení

HLAVA – kaktus, kalábrijský bergamot, růžový grapefruit

SRDCE – ambra, frézie, guatemalský kardamom

ZÁKLAD – benzoin, haitský vetiver

BVLGARI MAN EXTREME All Blacks EDITION EdP 100 ml – 2 990 Kč

BVLGARI MAN IN BLACK All Blacks EDITION

Ani v tomto případě se tvůrce neodchýlil od pyramidy ingrediencí originálu, ale díky vyšší koncentraci všech vonných látek je intenzita Bvlgari MAN IN BLACK All Blacks EDITION znásobena. Výsledkem je moderní a přitom velmi smyslná vůně. Svým orientálním charakterem zkombinovaným s impozantní maskulinitou evokuje novinka neoddiskutovatelnou moderní mužnost. Bvlgari MAN IN BLACK All Blacks EDITION se vyznačuje smyslnými neoorientálními tóny. Její zářivý úvod harmonizuje s nebývale mužným květinovým středem a vrcholí v intenzitě ušlechtilých exotických dřev.

Složení

HLAVA – tabák, rum

SRDCE – kůže, tuberóza, kosatec

ZÁKLAD – benzoin, fazolky tonka, guajakové dřevo

BVLGARI MAN IN BLACK All Blacks EDITION EdP 100 ml – 2 990 Kč

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.