Sociální sítě
Nahoru

Dokonalost lze spatřit i v oku bouřky

GPW-1000_1Každý, kdo usedl jako pilot do kokpitu Bell 412, prošel jedním z nejnáročnějších leteckých tréninků na světě. A každý, kdo je vyslán do akce na záchranu životů ohrožených lidí v severním Atlantiku, patří mezi nejlepší z nejlepších. Členové vrtulníkové divize Atlantic Airways na cestě na sever na Faerské ostrovy jen krčí rameny. Pro ně je dostatečným privilegiem povolení k vzlétnutí v době, kdy všichni ostatní musejí zůstat na zemi. Vše co chtějí, je vybavení, na které se mohou zcela spolehnout, a to i v hurikánu a bouřkové frontě. To je pravděpodobně jedním z důvodů, proč členové těchto posádek nosí na zápěstí G-SHOCK GPW-1000: první náramkové hodinky na světě umožňující příjem rádiových i GPS signálů.

Záchrannou posádku Bell 412 na Faerských ostrovech opravdu moc nezajímají krátkodobé trendy. Odborníka na pilotování v bouřce více zajímá dlouhodobý vysoký výkon. To je důvodem, proč si muži z Atlantic Airways oblíbily G-SHOCK GPW-1000 již od samého začátku. Podporují příjem rádiových signálů ze šesti rádiových věží rozprostřených po celé zeměkouli, stejně jako časových signálů z 24 satelitů GPS ve vesmíru. Hodinky G-SHOCK GPW-1000 tak umí rovněž zobrazovat přesný čas, když není k dispozici žádný rádiový signál. To je praktické pro každého, kdo se musí pohybovat ve více časových pásmech! Například muži tvořící záchrannou posádku jsou školeni v USA, pracují v severní Evropě a vždy žijí v napětí. Ať už ve vzduchu nebo na zemi, je vysoký výkon, nejvíce ze všeho otázkou přesného načasování. To znamená, že muži z Atlantic Airways jsou nejlepšími odborníky nejen na létání, ale rovněž na přesné načasování.

Hybridní technologie pro příjem rádiových i GPS signálů je špičková technologie v nejomezenějším prostoru. Miniaturní moduly napájejí ručičky GPW-1000, přičemž ponechávají dostatek prostoru pro technologii hybridního příjmu. GPS anténa musí být malá a velmi citlivá na signály – ale ne na nárazy: je přece chráněna pevným pouzdrem z pryskyřice. Maximální účinnost motorků a inovační uspořádání solárních článků zajišťuje hodinkám dlouhodobou dodávku energie. Tyto hodinky rovněž obsahují integrovanou mapu světa s přesným rozlišením s 500metrovou mřížkou. Tyto geografické informace poskytují základ pro změny letního času v létě i v zimě. Tyto hodinky však nelze „sledovat“, protože GPW-1000 nevysílají žádné signály. V praxi to znamená, že kdykoli je překročeno časové pásmo, zobrazí se po stisknutí tlačítka atomově přesný místní čas a samozřejmě UTC čas (koordinovaný univerzální čas), který je pro piloty nejdůležitějším aspektem. Pokud chcete, můžete rovněž zobrazit doplňkový místní čas v odlišném časovém pásmu. Samozřejmě rovněž se zohledněním letního času.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.