Sociální sítě
Nahoru

Nový Carnilove pro náročné psí mazlíčky i bojová plemena

8N6A0382_1Zmínky o soužití člověka a psa jsou historicky doložené z doby 12 000 let př. n. l. Pes se stal životním partnerem člověka a během společného soužití mu přizpůsobil svou potravu. Ta se s příchodem zemědělství stále více vzdalovala anatomickým a genetickým dispozicím psa, které jsou adaptované k příjmu převážně živočišných zdrojů. Proto společnost Vafo Praha přichází s inovovanou řadou Carnilove, která respektuje přirozené potřeby psa recepturami se 70% podílem masa divokého původu ze soba, kachny, bažanta, krocana, jehněte, divočáka a lososa. Zároveň se vyhýbá rýži či bramborám a 30 % rostlinných surovin je tvořeno žlutým hráškem, tapiokou, lesním ovocem, zeleninou, bobulemi a bylinami.

3D_salmon_turkey_1,5kg_01_RGBReceptury Carnilove jsou unikátní v tom, že spojují hned několik nutričních specifik: neobsahují žádné obiloviny, ani brambory a jsou naopak tvořeny vysokým procentem masa z divokých zvířat, potažmo vysokým procentem proteinů. Navíc jsou k dispozici ve variantě pro štěně i dospělého psa, a to hned v sedmi bílkovinných kombinacích. Vysoce stravitelná krmiva Carnilove pokryjí veškeré potřeby psů už při malých krmných dávkách. Investice do krmiva pak má i ekonomický efekt: jeden pytel krmiva vydrží výrazně delší dobu, navíc je trávicí trakt zvířete méně zatěžován.

8N6A0263_1Přestože obiloviny tvoří součást běžných krmiv, nejde o přirozenou součást potravy původních psů. Nadbytek energie z obilovin či brambor nedokáží využít a ukládají ji v těle v podobě tuku. Carnilove se vrací k přirozeným zdrojům potravy psů – šelem, a proto neobsahuje žádné obiloviny, nebo brambory.

Naopak maso a ostatní živočišné tkáně jsou zdrojem proteinu, základních stavebních kamenů svalstva tělesných tkání. Široké spektrum pečlivě vybraných zdrojů proteinu v recepturách Carnilove představuje maso ze soba, kachny, bažanta, krocana, jehněte, divočáka a lososa. Maso v krmivech Carnilove pochází z kontrolovaných chovů z České republiky, Německa, Finska, Skotska, Norska a Austrálie.

Ovoce, zelenina a byliny jsou běžnou součástí jídelníčku původních psů. Jsou zdrojem živin, vlákniny a zásobují organismus potřebnými vitamíny. Carnilove obsahuje skladbu ovoce a bylin bohatých na přírodní antioxidanty, které podporují přirozenou ochranu buněk těla, posilují imunitu a chrání organismus proti předčasnému stárnutí.

Kombinace účinných přírodních látek podporuje trávení, zvyšuje využitelnost živin v organismu a dodává vyvážený obsah nestravitelné vlákniny, která zlepšuje zdraví trávicího traktu. Kvasnice také fungují jako přírodní antiparazitikum. Yucca má dále pozitivní vliv na metabolismus a snižuje objem a zápach exkrementů.

8N6A9771_1Kořen z čekanky a mořská rasa tvoří kombinaci bioaktivních látek, které správným směrem ovlivňují celkové zdraví a imunitu organismu. Navíc obsahuje mannan-oligosacharidy, které potlačují výskyt negativních bakterií ve střevě, a tím střevní mikroflóře. Mořská rasa je přirozeným zdrojem minerálů, stopových prvků a aminokyselin, které podporují buněčnou imunitu, činnost štítné žlázy a metabolismu.

Samozřejmou součástí receptur je i lososový olej, zdroj Omega-3 nenasycených mastných kyselin, které podporují zdraví nervové a kardiovaskulární soustavy, posilují kvalitu kůže a srsti a mají vliv na řadu dalších tělesných funkcí. Schránky mořských korýšů a chrupavky dodávají tělu psa chondroprotektiva.

Složení krmiva Carnilove je garantovaně bez chemikálií, konzervantů a umělých barviv. Kompletní krmivo tvoří základ denního příjmu živin psa. Kvalita a nutriční skladba krmiva má zásadní vliv na celkovou kondici a pohodu psa. Chemické látky ani umělé přísady do jeho potravy nepatří a jejich hromadění v organismu může způsobit vážné zdravotní problémy. Výrobní proces krmiv Carnilove je šetrně nastaven tak, aby byla maximálně zachována nutriční bohatost vstupních surovin.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.