Sociální sítě
Nahoru

Jameson Ginger? Zlato v hrdle!

Co si budete přát? Tato jednoduchá otázka v baru nás může občas i zaskočit. Také se vám stává, že nerozhodně tápete pohledem po okolí ve snaze se rychle inspirovat? Usnadníme vám to. Dejte si Jameson Ginger a příště budete mít odpověď připravenou už přede dveřmi.

Jameson_GingerVýrazná a příjemně štiplavá chuť zázvoru je velmi oblíbená jak v teplých, tak ve studených nápojích. Spojení zázvoru a pravé irské whiskey Jameson je ale doslova letní bombou vyhledávanou v barech, na letních zahrádkách nebo v letních kinech. Když se totiž medově sladká chuť jemné whiskey Jameson propojí s osvěžujícím a aromatickým zázvorem, je to pro chuťové buňky zkrátka zážitek.

Whiskey Jameson, základ tohoto drinku, vás potěší svou jedinečnou jemností, za kterou vděčí trojité destilaci. Je známá svou delikátní jemnou květinovou vůní s jemnými tóny dřeva a decentní medovou sladkostí. Její vyladěná chuť připomene ořechy a vanilku s podtextem zralé višně. Tento irský národní poklad vznikl už v roce 1780 a brzy si podmanil nejen svou domovinu, ale také celý svět. Je vynikající samotná, na ledu, ale i jako základ míchaných drinků, jakým je například Jameson Ginger. Velmi snadno si ho můžete připravit i sami doma.

Jameson Ginger

Slastná kombinace medově jemné whiskey Jameson s aromatickým zázvorem… koktejl zlatavé barvy, intenzivní neodolatelné vůně a plné lahodné chuti…

Potřebujete:

5 cl Jameson Irish Whiskey

10 cl zázvorová limonáda

citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru)

led

Do sklenice na led dávkujte Jameson Irish Whiskey, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste dílek citronu nebo limetky na případné dochucení. Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aroma. Sláinte!

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.