Sociální sítě
Nahoru

Brno imponovalo vysokou úrovní výstavy luxusních hodinek

DSC_4896Zatímco v těchto okamžicích se koná výstava Hodiny a klenoty na pražském Výstavišti, minulý týden se konal už druhý ročník jediného veletrhu luxusních hodinek v České a Slovenské republice. Ten se nesl ve znamení tradice, elegance, spolehlivosti, technické vytříbenosti a krásy. Podle těchto i dalších parametrů hlasovali také návštěvníci veletrhu SEW pro svého favorita. Absolutním vítězem se stal model hodinek MooN Galaxy z továrny Schaumburg Watch. Cenu Watch of the year 2015 osobně převzal Mario Gašpar. Obdivovatelé hodinářského umění si mohli prohlédnout, vyzkoušet i zakoupit přes čtyři sta modelů hodinek od čtrnácti vystavovatelů, jejichž cena se u některý kousků vyšplhala až na 7,5 milionů korun.

galaxy„Letošní ročník byl na daleko vyšší úrovni než loňský, ať už v počtu návštěvníků, vystavovatelů a celkově kladných ohlasů, což nás těší. Naším cílem ale je, aby se stala z veletrhu mezinárodní událost, kde se budou prezentovat nejnovější hodinářské počiny, stanovovat se trendy tohoto oboru, budou se sem sjíždět ti nejlepší a Brno se stane Mekkou luxusních hodinek,“ uvedl Karel Krtička jednatel agentury medial agency s.r.o., pořadatel Veletrhu hodinek SEW.

DSC_4897Na veletrhu se nejzajímavějšími počiny pochlubili mistři svého oboru především ze švýcarských a německých firem. „Nejvíce si vážíme osobní přítomnosti majitelů značek MeisterSinger, pana Manfreda Brasslera, pana Alexandera Shorockoffa, majitele stejnojmenné značky, nebo zástupce značky Carl F. Bucherer pro Evropu pana Petera Kaesera,“ dodal Krtička. Během dvou dnů se tak prostory Moravské galerie staly místem setkaní všech milovníků hodinářského umění.

Na výstavě luxusních hodinek SEW se střetávali především odborníci z oboru horologie. Aby do tajů tohoto oboru mohla proniknout také laická veřejnost, byl pro ni připraven doprovodný program v podobě přednášek odborníků z jednotlivých prezentovaných firem, kteří se podělili o své zkušenosti. Mezi projednávaná témata patřila technika, výroba, funkčnost, tradice a design.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.