Sociální sítě
Nahoru

iRobot vstupuje na trh s robotickým vysavačem Roomba 980

Roomba 980 4Společnost iRobot Corporation, světový lídr v oblasti robotiky, dnes představil robotický vysavač iRobot Roomba 980 – v současnosti nejschopnější a nejlepší robotický vysavač na světě. Roomba 980 je první Roomba, která spojuje adaptivní navigaci a vizuální lokalizaci, ovládání robota přes mobilní telefon (aplikace připojená ke cloudu – online uložiště) a intenzivní úklid koberců. Pomáhá tak lidem udržovat čisté podlahy v celém domě pouhým stisknutím tlačítka.

iRobot je světovým lídrem v oblasti automatického úklidu, což dokazuje více než 14 milionů prodaných robotů po celém světě„, uvedl Colin Angle, předseda představenstva a generální ředitel společnosti iRobot. „Roomba 980 je další významný krok, neboť se jedná o první produkt společnosti iRobot napojený na cloud (online uložiště) s možností mapování. Efektivním využitím cloudu a mapovacích technologií získávají roboti lepší představu o svém okolí a zákazníkům to poskytuje větší možnost kontroly. Do budoucna umožní tyto technologie rozšířené možnosti připojení robotů v inteligentní domácnosti.“

Roomba 980 2Pokud mají robotické vysavače uklízet efektivně, nemohou se spoléhat pouze na jeden technologický prvek„, prohlásil Christian Cerda, výkonný viceprezident a generální manažer obchodní divize domácích robotů iRobot. „Sací výkon, efektivní navigace, přizpůsobivost proměnlivému prostředí a úklid pod nábytkem, kde se skrývají nečistoty – to jsou důležité faktory, které musí být v rovnováze. Roomba 980 bere tuto skutečnost v úvahu a zajišťuje pohodlnou, přizpůsobivou a účinnou pomoc při úklidu každý den.“

INTELIGENCE: Roomba uklidí celé patro, pomocí inteligentní navigace

Kombinací citlivé čisticí technologie iAdapt od iRobotu a nových senzorů uklidí robotický vysavač Roomba 980 samostatně celé patro domu či bytu. S Roombou 980 přináší iRobot poprvé do praxe patentovanou vizuální, simulační, lokalizační a mapovací (vSLAM®) technologii u spotřebitelských produktů. Tato revoluční technologie je součástí nové navigace od iRobotu iAdapt® 2.0 s vizuální lokalizací, která umožňuje Roombě 980 během úklidu zmapovat své okolí a zajistit tak podle své polohy úklid celého patra. Pomocí mapy bude Roomba 980 fungovat nepřetržitě až po dobu dvou hodin. V případě potřeby se automaticky vrátí do své domovské základny, aby se nabila a mohla pokračovat v úklidu, dokud není dokončen.  Roomba 980 bude efektivně uklízet otevřené prostory pohybem v rovnoběžných liniích, a přitom bude využívat sadu senzorů, aby svůj pohyb v případě potřeby přizpůsobila nebo pomocí navigace uklidila pod nábytkem a kolem překážek.

Roomba 980 10JEDNODUCHOST: Připojte Roombu k aplikaci iRobot HOME

Nová aplikace iRobot HOME umožní uživatelům propojit Roombu 980 s jejich Wi-Fi sítí, takže pokud se plánovaný úklid neshoduje s pracovními nebo společenskými aktivitami, mohou úklid naplánovat kdykoliv a odkudkoliv. Roomba 980 se dá také nastavit, aby uklízela sedm dní v týdnu pomocí aplikace ve Vašem chytrém telefonu.  Aplikace je k dispozici pro zařízení se systémy Android a iOS. Aplikace iRobot HOME rozšiřuje funkčnost Roomby 980 a umožňuje uživatelům zvolit odpovídající režim úklidu přesně pro jejich domácnost, například výběr mezi jedním či dvěma průchody, úklid rohů nebo zda chtějí využít režim pro koberce (Carpet Boost). Aplikace iRobot HOME také poskytuje informace o stavu úklidu, tipy na míru a přímý přístup k zákaznické podpoře.

ČISTOTA: Dvojnásobný čisticí výkon tam, kde je to potřeba nejvíc

Nečistoty nemají proti Roombě 980 šanci, protože je dostatečně inteligentní, aby rozpoznala různé povrchy a přizpůsobila čisticí výkon založený na typu podlahy, kterou právě uklízí. Systém AeroForce™ s funkcí Carpet Boost zajišťuje dvojnásobný čisticí výkon tím, že automaticky zvyšuje výkon motoru Gen 3 při úklidu koberců a rohožek. Roomba 980 má malé rozměry pro čištění pod nábytkem, zatímco systém Dirt Detect používá optické a akustické sensory pro detekci vysoké koncentrace nečistot a provádí účelný úklid na místech, kde je to nejvíce potřeba. Jak již bylo představeno u Roomby série 800, také Roomba 980 je vybavena dvěma proti sobě rotujícími gumovými kartáči, které seberou nečistoty ze všech typů podlah a zároveň zabraňují zamotávání a usnadňují údržbu.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.