Sociální sítě
Nahoru

Chez Marcel – pařížský Montmartre v srdci Prahy

Svěží, pestrá a šarmantní jídla, vynikající vína a útulné nenucené prostředí. Všechno, co očekáváte od pravé francouzské brasserie najdete v přímo v centru Prahy. Přijďte načerpat atmosféru Paříže! Navíc letos slaví své dvacáté výročí.

Chez Marcel interierProstředí restaurace Chez Marcel vám dovolí zapomenout na stres všedního dne. Ležérní nenucenost vás bude přímo inspirovat k tomu, abyste se uvolnili a vychutnali si jedinečné vůně a chutě skvělé francouzské kuchyně. Šéfkuchař Roman Dolejš, který se učil od známých mistrů a působil ve vyhlášených francouzských restauracích vás bude chtít vždy překvapit rafinovanými kombinacemi a neotřelými chuťovými zážitky. Restaurace Chez Marcel slaví letos dvacetileté výročí svého otevření – dobrá příležitost ji navštívit! Nechte se zlákat novým podzimním menu, okomentované samotným šéfkuchařem:

sefkuchar Roman DolejsPředkrmy:
Raviolky plněné kachním ragů s telecím jus
Na zimu jasná volba. Těstoviny milují lidé po celém světě a v našem podání mají Raviolky dokonalou náplň, lehce kořeněnou bylinkami a omáčku zjemněnou máslem

Carpaccio z mušle Sv. Jakuba s konfitovaným citronem a růžovým pepřem
Skvělou chuť hlavní ingredience – mušlí se snažím podtrhnout zajímavou úpravou pomyslných doprovodných teček…“

ChezMarcel_menuHlavní chod
Treska v bylinkové páře s dýňovým pyré a omáčkou z rudého grepu   
Miluji úpravu ryb a myslím, že host pozná jak moc, až uvidí, jakou konečnou podobu dostane na talíři. Treska je upravena v úhledném válci evokujícím kus bifteku. Jako příloha vyšlehané dýňové pyré s desítkami ingrediencí, např. květem z růže – zajímavá hlavně do zimního období.“

Jehněčí kýta s restovanými houbami, plátkem jehněčích jater a bylinkovou omáčkou
Už samo o sobě dokonalé maso nechám 12 – 15 hodin macerovat v nálevu, poté ho pevně zamotám do úhledného válce a pozvolna připravuji v troubě více než 20 hodin. Tento postup zaručí, že bude host pokaždé spokojen konstantní kvalitou.“

Bůček pečený 24hod s červeným zelím se švestkami a domácím chlebem
Bůček na přání našich hostů. V mém podání podélně několikrát rozříznutý, mazaný zajímavými směsi bylin, jablek, zázvoru a poté zpět složený do sebe. Pečený v troubě při nízké teplotě 24 hodin.“

ChezMarcel_menu_dezertDezert
Biscuit s čokoládovou pěnou a Créme Anglaise
Šéfkuchař Roman Dolejš chce své hosty stále příjemně překvapovat. Přiznává však, že hledat stále nové kombinace a postupy není jednoduché. K tomu ale jedním dechem dodává: „Pokud má člověk chuť tuto práci dělat s láskou, pak jde všechno lépe.“

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.