Sociální sítě
Nahoru

Mauricius očima Jany Štefánkové

Portál iLuxus opětovně vyzpovídal další z českých osobností, které opravdu ví, jak si zasloužený odpočinek užít a jak správě čerpat energii. Během Partners & Players Party se nám podařilo vyzpovídat zakladatelku agentury Bling-Bling, paní Ing. Janu Štefánkovou.

Pamatujete si na své pocity, když jste se poprvé ocitla na Mauriciu?

Poprvé jsem na Mauricius přiletěla před dvaceti lety. Byla jsem mladá, nadšená a ostrov mi připadal neuvěřitelně zelený, barevný a voňavý. Oproti Seychelám, které miluji nadevše, je to veliký ostrov, kde si připadáte jako na pevnině. Na Mauriciu miluji krásné citlivě zrekonstruované koloniální domy, nádherné zahrady a parky, oceán, protože Indický oceán považuji za nejkrásnějsí na světě, milé lidi a vynikající gastronomii.

Na Mauriciu můžete žít dlouhodobě a ani si nevzpomenete na Evropu. Je to krásná bezpečná a přívětivá země. Oproti době před 20ti lety se nyní cestuje přes Dubaj rychle bez zbytečného čekání. 2x denně lze z Dubaje využít servisu pohodlného letadla A380.

Jak často tam býváte?

Býváme tam tak často jak si žádá situace. Jelikož prodáváme mauricijské nemovitosti u nás a v okolních zemích pobýváme tam poměrně často.

Jana StefankovaMáte tam oblíbené místo?

Miluji přírodní rezervaci Fréderica. Je to překrásný kus země v jižní části Mauricia, v oblasti, která se nazývá Bel Ombre. Jsou tam křišťálová jezera, řeky, les, spousta jelenů, ptáků, opic a sladkovodních ryb. Přitom jste 10 minut autem od oceánu a mistrovského golfového hřiště Heritage.

Které z vil, kterou nabízíte, jste navštívila a udělala na vás dojem?

V České republice exkluzivně prodáváme vily do osobního vlastnictví v resortu Villas Valriche v jižní panenské části Mauricia. Důležité je vybrat si vilu dle vlastních potřeb a představ. Nabízíme 28 různých  typů vil a vilek takže si vybere úplně každý. Někdo má rád bydlení v první řadě u golfového hřiště, jiný s výhledem do krásné zahrady, někdo dá přednost rozlehlému pozemku v kopci s ohromujícím výhledem na oceán.

Pro mě osobně je důležitý bazén a okolní zahrada, která skýtá dostatek soukromí. Na velikosti vily mi už tolik nezáleží, miluji život venku.

Proč by si měl člověk koupit vilu právě na ostrovech?

Protože to je skvělá investice do životního stylu. Mauricius je velmi bezpečná země vzdálená všem konfliktům, kde jí čerstvé ryby, dýchá absolutně čistý vzduch, může hrát golf na mnoha golfových hřištích, plave a potápí se  v křišťálově čistém oceánu, může jít na lov a to i s kuší, která je na Mauriciu povolená, domluví se anglicky a francouzsky, může jet na koni po pláži, díky pouze  2-3 hodinovému časovému posunu bez problému pracuje když chce, může surfovat, kitovat a šnorchlovat kdy chce, milovat se kdykoliv ve vlastní zahradě a vile, vařit si ve vlastní kuchyni a nebo si užívat skvělých restaurací. Navíc se muž Guru  může stát celoživotním residentem na ostrově Mauricius.

Ve vaší brožuře se píše o zdravotnictví. Jak je tam zajištěná péče? Existují tam kliniky, jak tam funguje pohotovost?

Na tuto odpověď bych potřebovala celou stránku ve vašem časopise. Zdravotnická péče je tam na špičkové evropské úrovni, lékárny vidíte v každém městečku. Na některé úzce specializované obory jsou na Mauriciu obzvláště hrdí.

Villas Valriche Villa 174  Interiors & exteriors updatedPokud by se tam člověk přestěhoval s rodinou, jak tam funguje školství?

Školství je jedním z hlavních zájmů místní vlády. Školy tam jsou státní i soukromé, v anglickém a francouzském jazyce a to ve všech věkových úrovních od školek po univerzity. Navštívila jsem soukromé vysoké školy i státní univerzitu a opět můžeme srovnávat s Evropou.

Viděl jsem snímek marketu – fungují tam supermarkety? A jak funguje zásobování?

Zásobování funguje především po vodě a vzduchem. Každý den přilétají cargo letadla s čerstvými potravinami z Evropy, Asie a Dubaje. Po moři přijíždějí ty s delší trvanlivostí a především čerstvé ryby a mořské plody od místních rybářů. Některé supermarkety nerozeznáte od těch v Monaku.

Co všechno je schopna vaše firma zařídit? Prý můžete zprostředkovat i lov na ostrově…

Naše společnost Bling-Bling zprostředkuje nákup nemovitosti na ostrově Mauricius do osobního vlastnictví a zprostředkuje trvalý pobyt na Mauriciu. Působíme v oblasti Indického oceánu 21 let. Nechci vypadat namyšleně, ale jsme v tom co děláme nejlepší a to i díky rokům, které jsme tam prožili. Když má klient zájem tak mu zprostředkujeme i lov.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.