Sociální sítě
Nahoru

7 rozmařilostí, které musíte vědět o novém BMW X6

Že je luxusní, brutálně výkonné a tak trochu marnotratné, vám asi říkat nemusíme. Jestli ale chcete vědět, čím nás BMW X6 dostává, tak jsou to detaily.

Možná jste o nich ještě neslyšeli, možná po nich už dávno toužíte. Ze standardní i příplatkové výbavy nového BMW X6 jsme vybrali 7 výjimečných prvků, které podle nás stojí za pozornost každého lovce mimořádných zážitků. Některých si nevšimnete ani při testovací jízdě, jiné vás nenechají na pochybách už na dálku.

bmw-x6m-1200p5 1) 1200 W čistého hudebního výkonu

Začínat u auta audiovýbavou? Když je z dílen značky Bang & Olufsen, proč ne. Dánská firma posedlá spojením designu a špičkového zvuku stojí za systémem 16 reproduktorů s celkovým výkonem 1200 W. Využívá i středopásmový reproduktor přímo na přístrojové desce, který díky technologii Acoustic Lens zajišťuje stejnou kvalitu zvuku pro všechny pasažéry. Takže je necháte nastoupit, připoutat… a ohromeně pátrat, jak se do BMW X6 vlezla celá filharmonie.

2) 575 koní. Opakujeme: 575 koní

Porsche 911, Aston Martin Vantage nebo Jaguar XJ V8 SuperSport. Ty všechny necháte ve vrcholové verzi BMW X6 sportovní řady M vybaveném nejsilnějším benzínovým osmiválcem sledovat vaši monumentální záď. Z 0 na 100 se dostanete za 4.2 sekundy, což je při předjíždění supersportů ve více než 2 tuny těžkém obrovi nepopsatelně euforický zážitek.

bmw-x6m-1200p73) Nejluxusnější pojízdná termokamera na světě

Ani na sólo noční cestě Praha-Miláno nikdy nebudete úplně sami. Prostor před vámi totiž bude non-stop hlídat termokamera umístěná v masce chladiče. Až na 300 metrů rozpozná lidi nebo velká zvířata, a pokud na ně opravdu narazí, automaticky je osvítí dvojicí nezávislých bodových světel. Zároveň vás o každém nebezpečí varuje na Head-Up Displeji a přednatlakováním připraví brzdy na případné prudké zastavení.

4) Head-Up Displej: Přece se nebudete naklánět

Když už jsme jej zmínili, tak jej sem přihodíme rovnou také. Kudy jet, jaké jsou rychlostní limity, a jestli vůbec můžete tu šňůru aut před vámi ledabyle předjet. To vše vám nové BMW X6 promítne přímo na čelní sklo do zorného pole řidiče. A pozor – barevně, ve vysokém rozlišení a s intenzitou, která se přizpůsobí denní době.

bmw-x6m-1200p15) Když kůže, tak Nappa

Jeden dotek a dostane vás. Kůže Nappa je tak jemná, jako by vás sedadlo hladilo. Není divu, že ji vyhledávají dámy pro své luxusní rukavice. Oproti běžným kůžím se u kůže Nappa při výrobě neodstraňuje povrch. Díky tomu si zachovává svůj původní přírodní vzhled. Každý potah je tak originál a v žádném jiném BMW nenajdete stejný.

6) Zaparkuj, já si zatím vyřídím maily

Ani to nejluxusnější auto vás nezbaví trablů s parkováním. Pokud to tedy neudělá za vás. Stačí zpomalit na nějakých 35 km/h a vaše nové BMW X6 samo najde místo k zaparkování. Asistent pak na váš pokyn přebere kontrolu nad řízením a sám zaparkuje. Na vás je už jen ta příjemnější starost – kontrolovat, jak mu to jde, přes zadní couvací kameru.

bmw-x6m-1200p27) Nasvícení, které by mohly závidět i galerie

Těžký den. Ale jen tiše zaklapnou dveře, BMW X6 vás uvítá uklidňující hrou světel. Interiér se rozzáří některou z 9 přednastavených kombinací modré, bílé a oranžové. Podsvícení najdete v čalounění stropu, dekorativních lištách, opěradlech i odkládacích panelech. Přímé a nepřímé osvětlení je dovedně nakombinované tak, že se v autě cítíte jako v salonu.

Vyzkoušejte si nové BMW X6. Osobně

Máte chuť vidět ne jen 7, ale úplně všechny detaily v novém BMW X6 naživo? Cítit sílu, která z něj vyzařuje? Přejet rukou po dřevěném obložení? Vyrazte na průzkum do salonu nebo si jej rovnou osobně vyzkoušejte. Stačí se objednat na testovací jízdu BMW X6 v Renocaru v Praze nebo Brně.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.