Sociální sítě
Nahoru

Jako James Bond: Protřepat nemíchat!

James Bond si své slavné Vodka Martini nikdy sám nepřipravil. Agentův český dvojník Jiří Dvořák ale ano! Herec, který v posledních dílech půjčuje Bondovi svůj hlas, se přihlásil na kurz 007 mixology, který pořádá jeho oblíbený pražský bar Bugsy’s. Co kdyby přišla nabídka, vzít roli po Danielovi Craigovi, pro něhož je nový díl Spectrum nejspíš tím posledním? Správný agent je vždy na všechno připraven.

„Po tolika letech ve společnosti Jamese Bonda asi nikoho nepřekvapí, že mám pro něj slabost. Ten by se do Bugsy’s Baru určitě zamiloval. Je přesně tím sofistikovaným podnikem, kam muž jeho formátu patří. No a agentův oblíbený Martini koktejl je zatraceně sexy pití! Tohle všechno dohromady je styl, kterému já neodolám,“ vysvětluje Jiří Dvořák, proč se rozhodnul kurz „007 Mixology“ absolvovat. Ve známém pražském baru se nejen naučil drink pod vedením profesionálního barmana připravit, ale dozvěděl se o něm úplně vše – kde se v Bondově životě vzal i jaký je vlastně mezi třepáním a mícháním rozdíl.

„Je to nesmírně zajímavá zkušenost. A víte co? Na ten kurz by měli jít všichni. I pít se dá stylově a chytře a přesně tohle vám tady vysvětlí. Víc ale neprozradím. Uměl by to pak každý a já bych nemohl oslňovat kolemjdoucí Bond girls“, směje se Dvořák s tím, že se stejně nejvíc těší, až bude svými novými barmanskými zkušenostmi oslňovat doma.

20151013-20151013-IMG_7579okokPrvní kurz „007 Mixology“ proběhne ve středu 21. října od 17:30 v Bugsy’s Baru. Potrvá hodinu a kromě barmanů Bugsy’s baru na něm budou přítomni také Václav Vojíř a znalec pitného režimu agenta Jejího Veličenstva Alex Mikšovic. Cena kurzu včetně dárkového kitu na přípravu koktejlu je 1 007 Kč.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.