Sociální sítě
Nahoru

PKF – Prague Philharmonia oslaví výročí pádu Berlínské zdi

Sto šedesát hudebníků z České republiky a Německa spolu s italskými sólisty oslaví 9. listopadu 26. výročí pádu Berlínské zdi. „Mimořádný koncert, který se koná v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha, bude probíhat pod záštitou ministrů kultury České republiky a Bavorska Daniela Hermana a Ludwiga Spaenleho. Akce chce vyzdvihnout česko-německé přátelství a oživit kulturní propojení obou států,“ vysvětluje Radim Otépka, ředitel PKF – Prague Philharmonia. Koncert s podtitulem „Requiem v katedrále“ začíná v 19 hodin a zazní na něm jediné dílo: Messa da Requiem italského skladatele Giuseppe Verdiho.

PKF - Prague PhilharmoniaK dokonalému provedení Verdiho význačného díla spojila PKF síly s Münchener Bach-Chor a Českým filharmonickým sborem Brno. V prostorách katedrály se pod dirigentskou taktovkou Hansjörga Albrechta představí okolo 160 hudebníků z Česka, Německa a Itálie.  Čtveřici sólistů tvoří sopranistka Daria Masiero, altistka Rossana Rinaldi,tenorista Mario Zeffiri a basista Carlo Colombara. „Těší nás, že můžeme v den výročí spolupracovat s tak významnými hudebními tělesy a umělci. Hansjörg Albrecht patří ke špičce německých dirigentů, svědčí o tom mimo jiné i nominace na cenu Grammy,“ dodává Otépka.

Giuseppe Verdi je jedním z nejvýznamnějším skladatelů opery 19. století. Requiem začal koncipovat po smrti skladatele Gioacchina Rossiniho. Na premiéře díla v květnu 1874 zpívala sopranistka českého původu a ideální představitelka Verdiho hrdinek Teresa Stolzová. V katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha tentokrát zazní v podání hudebníků tří evropských států. Vstupenky v ceně od 290,- Kč lze zakoupit prostřednictvím sítí Ticketpro a Colosseum, na pokladně PKF či webových stránkách www.pkf.cz. Lístky budou také k dostání hodinu před začátkem akce v místě konání.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.