Sociální sítě
Nahoru

Chez Marcel: Pražský Montmartre

Ještě než se za pár týdnů centrum Prahy obleče do kouzelné záře adventních světel, stálo by za to udělat si seznam podniků, které vám letos při večerních toulkách promrzlým Starým Městem nabídnou vlídné spočinutí v předsvátečním shonu. Na přední pozice listu povinných zastávek rozhodně zařaďte francouzské bistro Chez Marcel v Haštalské ulici. Pokud ještě brasserii, která letos oslaví už desáté výročí působení na pražské scéně, ještě neznáte, zamilujete si to tady.

IMG_20151019_180744Nenucený, ale sofistikovaný koutek autentické Francie dýchající ležérním šarmem je přesně to pravé, co potřebujete, když máte náladu vychutnat si sklenku tělnatého bordeaux se selekcí návykově dokonalých sýrů nebo horkou cibulačku pod peřinou z gratinovaného sýra (90 Kč) a tucet šneků pro provensálsku (280 Kč). Tradiční kohout na víně sice na menu brasserie podněcující romanticé sklony chybí, ale v teplotách kolem bodu mrazu jsou zaručeným receptem na rychlé zahřátí Raviolky plněné kachním ragú s telecím jus (210 Kč).

Chez Marcel interierNabídku francouzské gourmet elegance doplňují i pro kulinářský odkaz Země galského kouhouta trochu netypické, ale oblíbené hamburgery. Créme Brulée (120 Kč) jako sladká tečka na závěr určitě nezklame, ale chcete-l i se vydat cestou znalců požitků, zvolte hedvábně hladký a hříšně smyslný Fondant au chocolat (150 Kč). Mimochodem, Chez Marcel hostům nabízí i něco, co nikde jinde nevyzkoušíte – restaurace má na čtyřicetipoložkovém vinném lístku stejnojmenné cuvée z Merlotu a Cabernet Sauvignonu, tak nezapomeňte ochutnat a vězte, že u jedné sklenky nezůstane. Trés bien!

ChezMarcel_menu

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.