Sociální sítě
Nahoru

Robustní hodinky D.I.C. pro milovníky sportů a elegance

Jeep Grand Cherokee patří mezi zřejmě nejslavnější a nejvíce oceňované SUV věků. Svým elegantním vzhledem, svůdnými křivkami karoserie a silnou povahou s přehledem zvládne reprezentovat na obchodních schůzkách, stejně tak jako vyšplhat náročnou cestu terénem v horských oblastech. Je prostě univerzálním společníkem. Jeho varianta Summit, která navíc dostala nedávno nové stylistické prvky zahrnující novou moderní masku chladiče a doplňky na přídi, je přesně tím vozem, který koresponduje s podstatou sportovních hodinek tuzemské společnosti Diamonds International Corporation – D.I.C.DIC_DICwatches_1Diamantové hodinky D.I.C., uvedené pod referencí 9280-NI-AG, mají totiž velmi podobné charakterové vlastnosti. Jejich vzezření je totiž předurčuje k univerzálnímu využití. V první řadě obstojí, stejně jako robustní Grand Cherokee, v extrémních podmínkách. Jejich ocelové 44mm pouzdro (316L) je totiž povrchově ošetřeno černou vrstvou PVD, který zajišťuje nejenom matnou barvu, ale také vyšší odolnost proti oděrům. S tím souvisí i logické využití safírového sklíčka, které je i na dýnku a umožňuje průhled do strojku.

DIC_DICwatches_2Dalším důkazem odolnosti jsou jejich vlastnosti potápěčských hodinek. 200m vodotěsnost je zde docílena využitím šroubovacího dýnka i korunky. Ta má navíc po svém obvodu kaučuk, ze kterého koneckonců vznikl i náramek zakončený překlapávací sponou. Kaučuk, napuštěný jemnou vůní vanilky, navíc lemuje pro snazší manipulaci i jednosměrně otočnou lunetu s minutovou stupnicí. Hodinky nabízejí samozřejmě také zelené luminiscenční zvýraznění. To bylo aplikováno nejenom na konce hodinové a minutové ručky, ale také v decentní podobě na indexy, přičemž na pozici 12 jsou body zdvojené.

DIC_DICwatches_3V druhé řadě je to elegance, která hodinkám dává podobného ducha, jako má Grand Cherokee. Zatímco ten využívá LED světla po obvodu koncových světel, hodinky D.I.C využívají diamanty. Logicky. A tak na bílém gilošovaném číselníku lze napočítat celkem 21 briliantů (Top Wesselton, barva F-G, čistota VS), které mají v průměru 1,3 mm. Celkem tak lze napočítat 0,21 karátů. Tím však prvky sofistikovanosti nekončí. Své jméno se D.I.C. rozhodlo do korunky integrovat ve zlatém plátu, ostatně stejně jako na nátahový rotor.

DIC_DICwatches_4Tím se dostáváme k dalšímu bodu. Zatímco Jeep Grand Cherokee Summit nově využívá účinnou osmistupňovou automatickou převodovku, hodinky sáhly po nadčasovém strojku. Tím je mechanický kalibr ETA 2846 s automatickým nátahem. Díky němu mhou hodinky ukazovat nejenom přesný čas, ale ve dvou aperturách v číselníku také jméno dne v týdnu a datum, jenž jsou velmi snadno nastavitelné vytažením korunky v první pozici.

DIC_DICwatches_5Dodejme jen, že hodinky se pyšní nápisem Swiss Made na číselníku. Česká společnost Diamonds International Corporation – D.I.C. totiž zadala projekt svých hodinek do povolaných rukou, kterými se stala švýcarská stálice Armand Nicolet, jejíž historie se v pohoří Jura píše už od roku 1875. Cena samotných hodinek se pak pohybuje v cenových relacích od 115 000 Kč, přičemž vyobrazená varianta vyjde na 159 000 Kč. V nabídce je v showroomu v Široké ulici č. 15 v Praze 1. Na instagramu pak stačí hledat pod #watch_the_food #dicholding a #WatchAndDiamonds

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.