Sociální sítě
Nahoru

Bulgari Papillons: patentovaný, unikátní a exkluzivní Haute Horlogerie mechanismus

Dvě nová provedení Tourbillon Central Papillon a Papillon Heure Sautante nabízejí originální způsob odečítání času, který je na poli komplikovaných hodinek ojedinělý. Tento originální mechanismus, inspirovaný letem motýla, je unikátní ve světě Haute Horlogerie a skládá se ze dvou na sobě nezávislých zatahovacích ruček ve tvaru diamantu na podpůrném disku. Každá na střídačku obíhá minutovou škálu rozloženou v půlkruhu o 180 stupních. Zatímco jedna ručka indikuje minuty, druhá ručka se nachází v klidové pozici, a není tak na první pohled na ciferníku okamžitě rozpoznatelná.

102329_001_fulKdyž aktivní ručka dosáhne indexu 55 minut, druhá ručka se v tu chvíli také zaktivuje a zrcadlí své druhé já ve vodorovné pozici směřující k indexu 00. První ručka tedy předá štafetu druhé a celých 55 minut zůstává v klidové pozici zarovnaná s diskem. Papillon má velkou výhodu, protože je oproti klasickým zobrazením minut úspornější, což pozitivně ovlivňuje rezervu chodu. Tento patentovaný a exkluzivní mechanismus ovšem může být kombinovaný s dalšími komplikacemi. V případě modelu Bulgari Papillon Heure Sautante se navíc jedná o komplikaci jumping hour. Obvod ciferníku také obíhá klasická sekundová ručka.

Mechanismus je poháněn automatickým strojkem se samonátahem Calibre BVL 252, který je kompletně vyrobený v manufakturách Bulgari. Strojek s rezervou chodu 42 hodin osciluje na frekvenci 28 800 vibrací za hodinu. Strojek je samozřejmě dekorován motivem Côtes de Genève, charakteristickým podpisem strojků z dílen Bulgari. Vše je uloženo v pouzdře provedeném v 18karátovém růžovém nebo bílém zlatě o velikosti 45 mm s výškou 11,3 mm. Zadní strana hodinek nabízí pohled do útrob strojku díky průhlednému safírovému sklu.

102329_001_fulNebyla by to ovšem značka Bulgari, která by se nepokusila posunout se ještě o jeden krok vpřed. Značka pocházející z Říma propojila Papillon s nejprestižnější hodinářskou komplikací, a vznikl tak nový model Bulgari Papillon Tourbillon Central, který je taktéž doplněný komplikací jumping hour. U modelu Papillon Tourbillon Central je tourbillon umístěn ve středu pouzdra, které je provedené v 18karátovém růžovém zlatě nebo platině, podobně jako je diamant osazen v centru šperku, který zdobí. Model vystupuje z řady svou symetrií, čistými liniemi a detailním provedením, a potvrzuje tak, že zaslouženě patří do řady vysoce komplikovaných hodinek.

Print

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.