Sociální sítě
Nahoru

Tuzemské D.I.C. v drsném světě sportu

Přestože se česká společnost Diamonds International Corpodartion – D.I.C. zaobírá hlavě diamanty, její aktivity jsou daleko rozsáhlejší. Přestože je spojena převážně se soutěžemi krásy a výrobou korunek pro různé obdoby soutěží Miss, lze v jejím portfoliu najít i zboží předurčená výhradně mužům – a to i těm se sportovním zaměřením.

DIC_DICwatches_aMezi nejznámější tváře reprezentující hodinky D.I.C. patří samozřejmě tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, kteří se dokonce podíleli na vzniku limitovaných edic oslavujících Davis Cup. Ještě ale než hodinky s diamanty objevily, její renomé v Kanadě obhajoval český hokejový obránce a Olympijský výherce z Nagana – Roman Hamrlík. Toho lze dodnes vidět s hodinkami Diamond Time, které pro diamantovou značku vyráběla společnost Kadloo. Od té doby však uplynulo mnoho vody a D.I.C. začalo spolupracovat s daleko významnějšími hráči švýcarské extraligy.

DIC_DICwatches_bDnešním partnerem je Armand Nicolet, jehož prostory ve švýcarském pohoří Jura umožňují produkovat hodinky i pro další privátní značky – jednou z nich je právě D.I.C. Malých „hráčů“ totiž ve světě hodinařiny ubývá a tak není divu, že se navzájem snaží podporovat. Vezme-li v potaz skutečnost, že na prodej ze soukromých rukou je i takový gigant, jako Maurice Lacroix, a že nezávislé značky, jakým jsou Linde Werdelin, Franc Vila nebo třeba i MB&F řeší ekonomické problémy způsobené nejenom stagnací čínského trhu, je zřejmé, že vzájemná výpomoc u malých producentů je nutná. A svěřit výrobu svých hodinek do rukou zkušených? Proč ne. Vždyť jak jinak docílit požadované kvality.

DIC_DICwatches_cHodinky D.I.C. tedy vznikají ve Švýcarsku a na jejich číselnících tedy nechybí nápis „Swiss Made“. Hrdě tedy využívají i švýcarské strojky, a to ještě u dodávek kvalitních a robustních strojků ETA. Ty tvoří také základ modelové linie Sport, kterou reprezentuje Sport Chronograph Big Date s referenčním číslem 9288-AN-NR. Tyto hodinky využívají 4Hz kalibr 2892 s modulem od Dubuis Dépraz, což je velmi populární kombinace využívaná i takovými renomovanými výrobci, jako je Edox, nebo DuBois. V případě D.I.C. nechybí na těchto ocelových robustních 44mm hodinkách diamanty. Těch lze na gilošovaném číselníku, a to na místě hodinových indexů, napočítat celkem 19. A cena? V pražském showroomu lze sportovní chronografy pořídit už od 140 000 Kč.

DIC_DICwatches_d

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.